Acasa MINI MINI prezinta la salonul auto de la Geneva conceptul Clubvan

MINI prezinta la salonul auto de la Geneva conceptul Clubvan

de Vlad Barza

MINI Clubvan concept (sursa - MINI)

MINI. parte a BMW Group, aduce la salonul auto de la Geneva (6-18 martie) conceptul numit Clubvan, o masina de dimensiunile lui Clubman, insa cu doar doua locuri si spatiu extins de incarcare. MINI nu a precizat inca daca masina va fi prezentata in serie, dar spune ca acest concept este primul van compact din segmentul premium.

Clubvan concept are dimensiuni exterioare similare cu Clubman, model lansat in 2007, insa dispune de numai doua locuri, geamurile spate sunt opace, iar partea din spate furnizeaza un spatiu de incarcare de circa 1.200 litri.

MINI spune ca acest concept este gandit atat pentru afaceri, cat si pentru distractie si considera ca este primul van compact din clasa premium. Cei de la MINI spun ca masina este placuta la condus, ca si celelalte modele ale gamei, insa vine in plus si cu un spatiu extins de incarcare, fiind utila pentru oamenii de afaceri. Marca engleza nu intra prima oara in acest segment, acum jumatate de secol a lansat MINI Morris VAN.

MINI nu a precizat inca daca acest van urmeaza a intra in productie, insa presa engleza noteaza ca este foarte posibil ca masina sa fie lansata in acest an.

Compania spune ca modelul versatil in cinci usi nu se vrea a fi un simplu vehicul comercial, ci un model „chic” care sa vina cu o gama de culori inedite, culoarea de prezentare fiind un verde inchis denumit „racing green”.

MINI Clubvan concept (sursa - MINI)

MINI Clubvan concept (sursa - MINI)

Lasa un comentariu