Acasa Ford Ford: Modelul B-Max este proiectat sa obtina 5 stele din 5 la testele Euro NCAP

Ford: Modelul B-Max este proiectat sa obtina 5 stele din 5 la testele Euro NCAP

de Adrian Mitrea

Ford B-Max de serie (sursa - Ford)

Modelul Ford B-Max este proiectat sa obtina 5 stele din 5 posibile la testele de siguranta Euro NCAP, chiar daca nu are un montant B (stalp) conventional, au declarat oficialii companiei auto americane intr-un seminar tinut pe internet (webinar). Potrivit acestora, B-Max este chiar mai rigid decat Fiesta si sistemul de deschidere al usilor este scalabil, existand sanse sa se regaseasca in viitor si pe alte modele Ford.

Principalele provocari intampinate in conceperea lui B-Max au tinut in principal de siguranta. Neavand un montant B ca celelalte masini, buzele usile care intra in contact una cu cealalta au trebuit intarite. Ele integreaza practic stalpul si are mecanisme de fixare sus si jos, astfel incat atunci cand ambele portiere sunt inchise siguranta oferita in caz de impact lateral este cel putin la fel de buna ca in cazul unui Ford Fiesta.

Oficialii Ford au explicat ca in coliziunile frontale podeaua are tendinta sa se curbeze in jos, iar plafonul in sus. Pentru a preveni acest lucru, in puncte cheie este integrat un aliaj de oteluri foarte rezistent.

Una dintre intrebarile primite de oficialii Ford in cadrul webinar-ului a fost legata de usile spate cu actionare electrica. Cei de la Ford au precizat ca usile se deschid manual pe versiunea de serie, nu electric ca in cazul conceptului.

Intrebati care vor cele mai importante trei atuuri ale lui B-Max, oficialii Ford au spus ca este vorba despre:

  • 1. Sistem de acces inovatic in masina, cu o deschidere de 1,5 metri, plus posibilitatea de a rabata scaunul din dreapta-fata pentru a incarca obiecte lungi
  • 2. Modul placut in care se conduce masina, la fel ca alte modele ce poarta indicativul „Max” (C-Max, S-Max)
  • 3. Motorizarile performante si eficiente

Au fost anuntate, de asemenea, si specificatiile portbagajului: 326 litri sau 1.293 litri (cu spatarele scaunelor din spate rabatate).

Preturile pentru masina vor fi anuntate in martie, iar livrarile catre clienti vor incepe in luna august (in Romania in toamna).

Ford vrea sa produca 60.000 unitati B-Max in Romania in acest an si peste 100.000 exemplare in 2013.

AICI poti citi un reportaj din uzina de la Craiova, iar AICI detalii despre instalatia audio a lui B-Max.

Usi Ford B-Max (sursa - Ford)

Portbagaj Ford B-Max (sursa - Ford)

Lasa un comentariu