Acasa Mercedes-Benz FOTO: Mercedes-Benz BlueZero E-Cell Plus, modelul care merge 100 de kilometri doar electric

FOTO: Mercedes-Benz BlueZero E-Cell Plus, modelul care merge 100 de kilometri doar electric

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz BlueZERO E-Cell Plus (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz a pregatit pentru Salonul Auto de la Frankfurt, de la jumatatea acestei luni, un model concept, denumit BlueZero E-Cell Plus, cu propulsie hibrida, care poate parcurge o pana la 100 de kilometri folosind doar motorul electric si energia stocata in baterie, a anuntat compania. Sunt sanse mari ca masina sa intra in productie cu modificari minime.

Cum o raza de 100 de kilometri nu este multumitoare, modelul dispune si de un motor pe benzina, care are rol de generator, iar cu ajutorul lui autonomia masinii se duce spre 600 de kilometri.

Propulsorul pe benzina este un mic turbo de un litru cu trei pistoane, care dezvolta 68 Cai Putere (CP), si este amplasat in zona din spate a automobilului.

Puterea totala a masinii este de 136 CP, iar cuplul motor maxim ajunge la 320 Newton-metri. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru sunt de doar 32 de grame.

Bateria (de 18 kWh) poate fi reancarcata la orice priza, iar energia inmagazinata intr-o jumatate de ora este suficienta pentru parcurgerea a 50 de kilometri, spune Mercedes-Benz.

Conceptul BlueZero E-Cell Plus si familia

Conceptul pe care Mercedes-Benz il aduce la Frankfurt face parte dintr-o familie de trei. Primul model, denumit BlueZero E-Cell, a fost prezentat la inceputul acestui an la Salonul Auto de la Detroit si avea o autonomie de 200 de kilometri, fiind propulsat exclusiv de energie electrica.

Celalalt model din gama, al treilea, denumit BlueZero F-Cell, functioneaza utilizand pilule de combustibil si are o autonomie de 400 de kilometri.

Intreaga familie de modele BlueZero are tractiune pe rotile din fata, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora face in mai putin de 11 secunde. Viteza maxima a fost limitata electronic la 150 de kilometri pe ora, pentru ca masinile sa ofere o autonomie optima, potrivit Mercedes-Benz.

Modelele din gama BlueZero au fost dezvoltate pe platformele tehnice ale Mercedes-Benz Clasa A si Clasa B.

Sarcina utila a automobilelor din gama BlueZero este de 450 de kilograme, iar volumul portbagajului masoara 500 de litri, valori suficient de mari pentru ca masinile-concept sa fie viabile ca masini de familie, arata Mercedes-Benz.

Incepand cu acest an Mercedes-Benz a anceput sa produca un lot restrans de masini care functioneaza pe baza de celule de combustibil, iar din 2010 va fabrica serii limitate de masini electrice.

Lasa un comentariu