Acasa Audi Worthersee 2009: Un nou prototip Audi Q5 de 408 Cai Putere

Worthersee 2009: Un nou prototip Audi Q5 de 408 Cai Putere

de Adrian Niculescu

q5custom_hi_001

In fiecare an, automobilisti pasionati si fani ai Volkswagen si Audi din Europa descind in localitatea Reifnitz, Karten (Austria), pentru marea adunare anuala „GTI Meet”. In ultimii ani, cursa, care are loc cu ocazia adunarii (20-23 mai), a devenit un loc pentru prezentarea in premiera a unor masini concept precum Volkswagen Golf  GTI W12 (650 CP) sau Audi TT Clubsport. Pentru editia 2009, Audi a prezentat noul sau prototip Q5, acesta fiind o versiune cosmetizata si mai puternica a noului SUV al producatorului german.

In afara de modificarile estetice evidente, menite sa arate multitudinea de accesorii Audi disponibile, masina face dovada unei forte deosebite sub capota, unde se gaseste o versiune de 408 CP a noului motor 3.0 TFSI supraalimentat de sase cilindri.

Conform producatorilor, modelul poate atinge o suta de kilometri pe ora in 4,4 secunde, acul indicator de la acceleratie urmand sa se miste spre dreapta pana in momentul in care limitatorul de viteza il va opri la 250 km/h.

Alte facilitati includ niste frane ceramice foarte scumpe, menite sa tina in frau toti acesti cai putere, oferindu-i soferului un control mai bun.

q5custom_hi_002

Standul Audi de 3.000 de metri patrati va fi gazda a 20 de masini din istoria marcii, incluzand modele foarte variate precum legendarul Ur-Quattro (adica originalul Quattro) si mult mai recentul A1 Sportback Concept.

Masinile vor fi aranjate intr-o ordine cronologica, pornind de la Audi 50 si terminand cu Audi A2 si acest nou prototip de Q5, potrivit autoblog.com.

Lasa un comentariu