Acasa Chevrolet Premiera mondiala pentru Chevrolet Cruze break la Salonul Auto de la Geneva

Premiera mondiala pentru Chevrolet Cruze break la Salonul Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

Chevrolet Cruze station wagon (sursa - Chevrolet)

Chevrolet va aduce la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie), in premiera mondiala, versiunea de caroserie break a modelului compact Cruze, denumita Cruze station wagon. Fata de variantele sedan si hatchback cu cinci ale Cruze, break-ul vine cu noi motorizari, iar din vara si celelalte doua versiuni de caroserie vor beneficia de noile propulsoare si de imbunatatiri estetice si tehnice (facelift), a anuntat producatorul auto american.

Pe langa noile motorizari, Cruze station wagon va avea ca noutate My Link, sistem de infotainment de ultima generatie care are functii avansate si posibilitati extinse de a se conecta cu telefonul mobil. My Link se va regasi din vara in lista cu dotari optionale pentru variantele de echipare de top ale automobilelor Cruze si Aveo. MyLink afiseaza datele din smartphone pe ecranul tactil color cu rezolutie inalta, cu diagonala de 7 inch. De indata ce smartphone-ul este conectat, listele de redare personale, galeriile foto, agenda telefonica, fisierele video si alte fisiere media si de date stocate, precum o aplicatie speciala de navigatie, pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil al sistemului My Link.

Pana acum Cruze era disponibil cu motorizari pe benzina, aspirate, de 1,6 si 1,8 litri, precum si cu un turbo diesel de 2 litri. Pe Cruze station wagon debuteaza motorul General Motors de 1,4 litri pe benzina, turbo, de 120 Cai Putere (CP), aflat de mai multi ani pe automobilele Opel.

Un alt nou motor este cel de 1,7 litri turbo diesel, cunoscut europenilor tot de pe Opel. Ambele motoare diesel vor fi echipate cu sistem Start & Stop.

De cand a fost introdus pe piata pentru prima data, in 2009, Cruze a insumat un milion de unitati comercializate la nivel mondial (versiunile sedan si hatchback).

Cu o lungime de 4.675 mm, varianta station wagon este putin mai lunga decat modelele hatchback (4.510 mm) si sedan (4.597 mm). Spatiul de incarcare este cuprins intre 500 litri (pana la linia geamurilor spate) si aproape 1.500 litri pana la plafon, cu scaunele spate pliate.

Designul exterior prezinta o linie continua si ingustata a plafonului, care este dotat standard cu suporturi pentru acoperis.

„In 2012 toate modelele Cruze vor beneficia de mai multe schimbari in materie de design exterior si interior. Aceste schimbari includ la exterior partea frontala reproiectata, partea interioara a farurilor si proiectoarele de ceata modificate si noi modele de jante, precum si restilizarea consolei centrale si oferirea unei game extinse de tapiterii la interior”, a anuntat Chevrolet.

Noile variante Cruze sunt echipate cu sistem de acces fara cheie, permitandu-i soferului sa intre in autovehicul in timp ce cheia sa ramane in siguranta intr-o geanta sau in buzunar. In plus, sistemul permite pornirea si oprirea motorului la apasarea unui buton, fara sa fie necesara introducerea cheii in contact.

0-100.ro a publicat un test complet cu Chevrolet Cruze sedan aici, si o prima impresie cu varianta hatchback aici. Doar variantele video pot fi accesate mai jos.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu