Acasa Tehnologie Delphi anunta noi instrumente de bord si reincarcare wireless pentru dispozitivele electronice mobile, in masina

Delphi anunta noi instrumente de bord si reincarcare wireless pentru dispozitivele electronice mobile, in masina

de Adrian Mitrea

Delphi MyFi si noile instrumente de bord pe un automobil Volvo (sursa - Delphi)

Furnizorul de componente auto Delphi prezinta un concept nou pentru instrumentele de bord, cu grafica noua si amplasare diferita, dar si o tehnologie prin care dispozitivele electronice mobile pot fi reincarcate wireless in masina. La toate acestea se adauga o interfata complexa de interactiune intre masina, sofer si dispozitivele sale electronice, denumita MyFi.

Pe scurt, MyFi este o tehnologie care imbunateste relatia dintre sofer si masina. MyFi ofera niveluri multiple de conectivitate pentru a permite producatorilor de automobile sa satisfaca cerintele de informare si divertisment ale cumparatorilor, incepand cu masinile din gama entry-level pana la gama premium.

„Folosind tehnologii precum recunoastere vocala, transpunerea textului in vorbire, ecrane mari sensibile la atingere, afisaje reconfigurabile si sisteme de management a supraincarcarii sarcinilor, sistemele MyFi pot satisface nevoile de informare si divertisment, adaptandu-se fiecarui mediu de condus. Sistemul inovativ MyFi reprezinta o solutie unica de conectare la nivel global, mentinand soferul conectat permanent, sistem care prezinta insa si senzori de siguranta meniti sa genereze alerte de avertizare atunci cand atentia conducatorului auto trebuie sa fie redirectionata”, se arata intr-un comunicat al Delphi.

Tehnologia Cloud in masina

Utilizand programul Microsoft Windows Azure pentru a oferi o solutie unica de conectivitate globala, Delphi a conceput un sistem prin care soferii pot interactiona cu propriul automobil de oriunde s-ar afla, pot personaliza experienta sofatului si pot cunoaste din timp problemele, chiar inainte de a porni la drum. Flexibilitatea portalului Delphi ofera producatorilor de automobile posibilitatea sa se diferentieze de competitori si permite consumatorilor sa acceseze surse de informare si divertisment prin tehnologia Cloud (nor informatic – n.r.) cat timp sunt in masina.

Interfata optimizata pentru soferi

Cercetarile au aratat ca, daca atentia unui sofer se mentine concentrata intr-un camp vizual de pana la 20 de grade deasupra nivelului bordului, este mai putin probabil sa se petreaca accidente cauzate de lipsa atentiei. Folosind afisaje reconfigurabile, amplasate strategic la un nivel mai ridicat, utilizand tehnologii precum transpunerea textului in vorbire si a vorbirii in text, ecrane sensibile la atingere si un sistem de stocare a informatiilor optimizat pentru soferi, Delphi a creat noi instrumente de bord care ajuta conducatorii auto sa mentina privirea la drum si mainile pe volan.

Reducerea supra-incarcarii in timpul sofatului

Sistemul inteligent de supraveghere si gestionare a actiunilor multiple pe care le face un sofer reduce gradul de stres generat de neputinta de a face fata mai multor sarcini o data. Acest sistem faciliteaza activarea alertelor de siguranta din timp, modifica afisajele interioare pentru ca soferul sa poata fi atent la drum si activeaza diverse functii ale masinii, cum ar fi cuplarea automata a sistemului de franare. Factorii analizati includ conditiile de trafic, fie ca masina este in parcare sau in miscare, gradul de atentie al conducatorului auto si altii.

Reincare wireless in masina

Dispozitivul fara fir de incarcare a dispozitivelor electronice din masina creeaza un mediu lipsit de fire in interiorul masinii. Tehnologia Delphi de incarcare wireless transmite energie la distanta catre dispozitivul electronic, fara ca acesta sa necesite pozitionarea intr-o anumia directie. Aceasta tehnologie va elimina dezordinea si distragerea atentiei, inconvenientele generate de o multitudine de fire in interiorul masinii, care vor fi inlocuite cu un sistem de incarcare automat, sigur, convenabil si eficient, spune Delphi.

Sistemul utilizeaza aceesi tehnologie bazata pe rezonanta magnetica intalnita si la sistemul Delphi pentru reincarcarea electrica wireless a automobilelor.

Toate aceste tehnologii, dar si altele, au fost prezentate de Delphi la CES, Las Vegas, SUA, in aceasta luna.

Reincarcare Auto Wireless Delphi (sursa - Delphi)

Lasa un comentariu