Acasa Industrie Bosch: Fiecare al doilea vehicul nou din Europa va avea tehnologie Start & Stop pana in 2013

Bosch: Fiecare al doilea vehicul nou din Europa va avea tehnologie Start & Stop pana in 2013

de Adrian Mitrea

Buton pornire motor (sursa - 0-100.ro)

Furnizorul german de componente auto Bosch, cu activitati si in Romania, a produs cinci milioane de sisteme Start & Stop din 2007 si pana in prezent si estimeaza ca aceasta tehnologie se va gasi pe fiecare al doilea nou vehicul din Europa pana in 2013.

Sistemele Start & Stop echipeaza din ce in ce mai multe masini, din clase si niveluri de pret diferite. Aceasta tehnologie opreste automat motorul cand masina sta la semafor sau in aglomeratie si il porneste, tot automat, cand soferul intentioneaza sa puna autovehiculul in miscare.

Sisteme Start & Stop echipeaza atat masini diesel, pe benzina sau hibride, indiferent daca acestea au transmisie manuala sau automata/automatizata. La autovehiculele cu transmisie manuala motorul este repornit cand soferul calca ambreiajul (pentru ca atunci soferul anunta intentia de a pune masina in miscare), iar la cele automate atunci cand cel de la volan elibereaza pedala de frana.

Intr-o utilizare normala sistemul Start & Stop reduce consumul masinilor cu pana la 5%.

Pe langa Bosch mai produc sisteme Start & Stop si alte alte mari companii furnizoare de componente auto, cum ar fi Continental si Denso.

Odata cu anuntul producerii sistemului Start & Stop cu numarul cinci milioane, cei de la Bosch spun ca dezvoltarea ulterioara a tehnologiei va merge pe maximizarea timpului in care motorul nu functioneaza, in sensul ca acesta va fi oprit cand masina ruleaza cu viteza mica si se pregateste sa opreasca. In viitor se vrea ca motorul sa se opreasca imediat ce soferul ridica piciorul de pe acceleratie.

Grupul Bosch detine la ora actuala investitii in trei orase din Romania (Bucuresti, Blaj si Timisoara), in domeniul distributiei de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice, import si distributie electrocasnice si componente pentru industria de masini-unelte, precum si un centru de servicii de externalizare. Aceste puncte de lucru au asigurat 1.135 de locuri de munca in 2010, in crestere cu 21% fata de 2009, iar volumul de achizitii realizat de Bosch in Romania a atins 94 milioane de euro.

Lasa un comentariu