Acasa Chevrolet General Motors face modificari tehnice in productia masinilor electrice Chevrolet Volt pentru a indeparta pericolul ca bateriile sa ia foc

General Motors face modificari tehnice in productia masinilor electrice Chevrolet Volt pentru a indeparta pericolul ca bateriile sa ia foc

de Vlad Barza

Chevrolet Volt (sursa - GM)

General Motors a anuntat ca structura de otel din jurul bateriilor masinilor electrice Volt va fi ranforsata in procesul de productie de acum inainte, astfel incat sa nu mai existe niciun pericol de incendiu la nivelul bateriei, noteaza The New York Times. In noiembrie autoritatile au declansat o ancheta dupa ce au fost cateva cazuri in care bateriile litiu-ion au luat foc la masini avariate in urma unor teste de impact.

Compania spune ca va ranforsa structura de otel si sistemul de racire din jurul bateriei, astfel incat in cazul unei coliziuni sa fie eliminat orice pericol de incendiu la masinile electrice Chevrolet Volt. Compania a anuntat ca decizia a fost una voluntara si ca a comunicata in decembrie autoritatilor de siguranta traficului care s-au aratat increzatoare ca solutia va fi eficienta.

General Motors nu a anuntat un recall pentru cele aproape 10.000 de masini Volt vandute anul trecut in SUA si spune ca modificarile tehnice vor face ca masina sa fie si „mai sigura” fiindca Volt este oricum o masina „sigura”, spune Mary Barra, vicepresedinte pentru dezvoltare globala de produs la GM.

Totul vine in urma unei anchete pe care severa autoritate NHTSA a deschis-o in noiembrie in urma a trei cazuri in care bateriile litiu-ion a trei masini care au participat la crash-teste, au luat apoi foc.

Bateriile litiu-ion pot lua foc daca una sau mai multe celule care stocheaza electricitate sunt strapunse de otel sau alte metale feroase. In urma unei reactii chimice temperatura din baterii creste si astfel poate rezulta un incendiu. Daca strapungerea este mica, incendiul poate aparea dupa cateva zile sau saptamani.

Bateriile litiu-ion de pe modelul Volt sunt fabricate de LG Chem, cel mai mare producator de acumulatori din Coreea de Sud. Autoritatile americane sunt ingrijorate de siguranta echipelor de interventie sau a operatorilor care transporta masinile electrice accidentate. GM mai spunea ca un incendiu poate aparea in cazul in care nu sunt respectate procedurile privind ridicarea masinii de la locul accidentului.

Lasa un comentariu