Acasa Revista Presei Revista presei, 27 august: Primele doua benzinarii Litro inaugurate pe A2. Noul Prius vine in septembrie. Chrysler da in judecata Daimler

Revista presei, 27 august: Primele doua benzinarii Litro inaugurate pe A2. Noul Prius vine in septembrie. Chrysler da in judecata Daimler

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Rompetrol a deschis prima benzinarie sub noul brand Litro, pe A2. Acesta nu va inlocui brandul grupului, ci va reprezenta benzinaria de tip premium. Primele doua statii de distributie carburanti purtand marca Litro au fost deschise la km 139 pe autostrada A2, pe fiecare sens de mers.

Valoarea totala a investitiei este de 7 milioane dolari, adica 3,5 milioane pentru fiecare benzinarie in parte. La finele lunii octombrie se vor mai construi doua benzinarii „gemene” la km 88 al aceleasi autostrazi, scrie capital.ro.

Toyota Romania va incepe la 1 septembrie comercializarea celei mai noi generatii a masinii hibride Prius, iar pretul va fi in jurul a 25.000 de euro. Noul Prius este mai usor si are un motor mai puternic decat generatia precedenta, producatorul sustinand ca si consumul e mai scazut, relateaza hotnews.ro.

Chrysler Group, recent cumparat de grupul italian Fiat, acuza grupul german Daimler, parintele fondator al companiei americane, ca refuza sa onoreze contractele de furnizare ale unor componente, punand astfel in pericol productia, potrivit Automotive News Europe (ANE). Disputa a plecat de la motorul diesel de 2,2 litri, de provenienta Daimler, pe care Chrysler il foloseste pe unele modele europene, cum ar fi Chrysler PT Cruiser. Se pare ca grupul american datoreaza Daimler 55 de milioane de euro (sau 78,7 milioane de euro la actualul curs valutar) ca urmare a faptului ca nu a comandat atatea motoare cate prevedea contractul, potrivit stiriauto.ro.

Lasa un comentariu