Acasa Dacia O Dacie de clasa mini va iesi pe piata in 2015 si va costa 6.500 euro, scrie presa germana care speculeaza ca marca va lansa noua modele noi pana in 2017

O Dacie de clasa mini va iesi pe piata in 2015 si va costa 6.500 euro, scrie presa germana care speculeaza ca marca va lansa noua modele noi pana in 2017

de Vlad Barza

Dacia Lodgy Glace (sursa - HotNews.ro)

Dacia va aduce pe piata un automobil de clasa mini de dimensiunile lui Twingo, ar putea aduce si o varianta Pick-Up a lui Duster, iar pana in 2017 vor fi lansate noua modele noi si restilizate, speculeaza presa germana. Ce se stie sigur este ca in primavara va iesi pe piata MPV-ul Lodgy, in vara va fi lansata o noua utilitara, iar noua generatie Logan va fi prezentata in toamna lui 2012. Dacia de clasa mini pare in acest moment la destul de multi ani distanta, iar cei de la Renault nu au confirmat ca se gandesc in mod serios la asa ceva.

Site-uri germane precum Auto Bild si Focus.de prezinta posibilele planuri de lansari ale Dacia pentru urmatorii ani. Se reia si zvonul legat de o Dacie de clasa mini, un model cu jumatate de metru mai scurt decat Sandero, iar Auto Bild scrie ca masinuta poreclita Citadine se va lansa in 2015, va costa 6.500 euro si va avea la baza Renault Twingo.

Oficialii Renault nu au confirmat pana acum ca s-ar lucra la o Dacie de clasa A si au spus ca un astfel de model nu ar putea oferi spatiul important de stocare ce caracterizeaza celelalte modele Dacia si nici nu ar putea fi vandut la un pret cu mult mai mic decat actualele modele.

Focus.de merge mai departe cu speculatiile si scrie ca in 2014 ar puitea iesi pe piata un Duster Pick-up, iar in 2017 (!) va veni noua generatie Duster. Este clar ca un astfel de calendar de lansari este imposibil de prevazut cu exactitate cu atat de multi ani inainte, situatia economica volatila poate schimba cerintele clientilor de masini noi, iar Dacia va trebui sa se adapteze din mers.

Ce se stie sigur este ca in primavara va iesi pe piata MPV-ul Lodgy, a carui versiune de raliu, Lodgy Glace, a fost recent prezentat si ofera o imagine generala despre cum va arata primul monovolum Dacia. La vara urmeaza a fi lansata si o noua utilitara care, la fel ca si Lodgy, va fi produsa la noua uzina din Maroc. In toamna lui 2012, la salonul auto de la Paris, isi va face debutul noua generatie Logan, in timp ce versiunea restilizata a Sandero va fi lansata in 2013.

Lasa un comentariu