Acasa Ford Ford vrea sa trimita in somaj tehnic 4.000 de angajati ai uzinei spaniole care va produce Transit Connect in locul fabricii din Craiova

Ford vrea sa trimita in somaj tehnic 4.000 de angajati ai uzinei spaniole care va produce Transit Connect in locul fabricii din Craiova

de Vlad Barza

Ford Transit Connect (sursa - 0-100.ro)

Ford propune ca 4.000 de angajati ai uzinei din Valencia (Spania) sa fie trimisi aproape 40 de zile in somaj tehnic anul viitor din cauza scaderii cererii pe piata auto europeana, scrie presa iberica. Uzina din Valencia parea sa aiba vremuri bune in fata cand in iunie s-a anuntat ca i se va incredinta productia Kuga facelift, dar si a utilitarei Transit Connect, productia acestui model urmand sa fie transferata de la Craiova.

Ford propune ca 4.000 dintre cei 6.200 de angajati ai uzinei din regiunea Valencia sa fie trimisi in somaj tehnic pentru 39 de zile intre ianuarie si octombrie 2012. Oficialii companiei spun ca e nevoie de o astfel de masura fiindca e de asteptat ca cererea de masini pe plan european in 2012 sa fie slaba, iar acum producatorul discuta cu sindicatele conditiile in care oamenii vor fi trimisi acasa.

In plus, cei de la Ford spun ca intre 9 decembrie si 16 ianuarie vor fi instalate utilajele pentru noile modele ce vor fi produse la Valencia: versiunea restilizata a SUV-ului Kuga dar si utilitara Transit Connect a carui productie a fost mutata de la Craiova, la uzina spaniola.

In iunie, Ford anunta ample schimbari in planul de productie si se angaja sa investeasca alte 800 milioane euro la Valencia. La uzina craioveana se fac primele prototipuri B-Max, iar productia de volum va incepe in primavara lui 2012.

Ford produce din 1976 masini la Valencia. Presa spaniola scrie ca daca angajatii vor fi trimisi in somaj tehnic, acest lucru va afecta in total 110 companii furnizoare de componente si un numar de 14.000 de lucratori. Productia Ford Valencia va fi de circa 230.000 masini anul acesta, insa pentru la anul este programata sa scada la circa 160.000.

Lasa un comentariu