Acasa Suzuki Suzuki apeleaza la justitia internationala pentru a pune punct parteneriatului cu Volkswagen

Suzuki apeleaza la justitia internationala pentru a pune punct parteneriatului cu Volkswagen

de Vlad Barza

Suzuki Swift (sursa - 0-100.ro)

Suzuki a apelat la un tribunal international din Londra pentru a-si rascumpara actiunile pe care Volkswagen le detine de aproape doi ani ca parte a unui parteneriat care a esuat total si a fost marcat de scandaluri in ultimele luni, noteaza Bloomberg. Volkswagen a cumparat in decembrie 2009 aproape 20% din Suzuki pentru 1,7 miliarde dolari si se angaja sa investeasca peste 2,5 miliarde dolari in proiecte comune. Insa, de atunci nu s-a intamplat nimic concret, iar companiile se acuza reciproc de incalcari ale acordului semnat.

Suzuki a apelat la un tribunal international din Londra, sperand ca justitia ii va da dreptate pentru a-si rascumpara actiunile pe care Volkswagen le-a obtinut in decembrie 2009. Suzuki a declarat pe 18 noiembrie parteneriatul ca fiind incheiat, insa Volkswagen refuza sa-i revanda actiunile, astfel ca japonezii au apelat la o curte internationala de arbitraj.

Cele doua companii au intrat in ultimele luni intr-un razboi al declaratiilor in care Volkswagen a spus despre grupul japonez ca nu si-a respectat angajamentele. Volkswagen acuza in septembrie compania japoneza ca a incalcat intelegerea initiala cumparand motoare diesel de la Fiat pentru masinile SX4 fabricate in Ungaria. Germanii catalogau atitudinea japonezilor ca fiind regretabila.

Pe de alta parte, Suzuki a acuzat Volkswagen ca nu i-a dat acces la tehnologiile hibride pe care vrea sa le integreze in gama de modele. Japonezii se asteapta ca procedurile curtii de arbitraj sa dureze pana la doi ani, insa vrea cu orice chip sa isi recupereze actiunile.

Lasa un comentariu