Acasa BMW BMW a lansat un simulator de condus pe Facebook, unul dintre cele mai avansate jocuri realizate pentru acesta retea

BMW a lansat un simulator de condus pe Facebook, unul dintre cele mai avansate jocuri realizate pentru acesta retea

de Adrian Mitrea

BMW xDrive Challenge (sursa - captura Facebook)

BMW Group Romania, importatorul marcii premium germane pe piata locala, a lansat simulatorul de condus BMW xDrive Challenge pe pagina sa de Facebook, care are 26.000 de fani, acest  joc fiind printre cele mai avansate create pentru aceasta retea sociala. Acest pas, spune BMW Group Romania, vine in continuarea altor proiecte social media, cum ar fi lansarea BMW Seria 1 si MINI Coupe pe Facebook.

Aproximativ 70% dintre modelele comercializate in Romania sunt echipate cu BMW xDrive.

BMW xDrive Challenge este un joc 3D on-line multiplayer si ofera posibilitatea utilizatorilor sa conduca in mediul virtual patru modele BMW, urmand ca apoi sa poata testa si masini reale (prin concurs).

Aplicatia, dezvoltata special pentru Facebook, are grafica 3D de rezolutie superioara si inalta calitate folosind 3D Unity Plug-in. Spariul virtual este o copie a retelei de drumuri din zona Eiger, din Alpii Elvetieni, construita folosind informatii topografice si imagini din satelit. Simularea include si elemente de vreme dinamice (ploaie, ninsoare, nori), care au impact asupra comportamentului dinamic al automobilului.

De asemenea, pentru mai mult realism, mediul influenteaza si aspectul exterior al automobilului care, in testele off-road pe noroi, se murdareste. Utilizatorul poate apoi vizita o spalatorie virtuala pentru curatarea automobilului.

Dintre cele patru modele, trei pot fi castigate ulterior.

Exista trei moduri de joc: Test Drive (permite explorarea Alpilor Elvetieni), Friend Challenge (pana la patru prieteni se pot intrece on-line pentru a castiga BMW Credits) si Championship. In modul Championship, utilizatorul poate castiga BMW Credits si puncte de experienta pentru deblocarea unor modele noi de test sau circuite noi.

Rezultatele in cursele din modul Championship sunt baza clasamentelor care pot aduce participantilor premii reale. De asemenea, prin participarea in modul „Championship”, utilizatorul primeste puncte de experienta care fac disponibile automobile si curse noi.

xDrive este sistemul de tractiune integrala al BMW. Acesta permite o distributie variabila, dinamica, a cuplului de pana la 100% intre cele doua punti. O caracteristica speciala a sistemului este ca acesta este gestionat inteligent atat pentru o aderenta optima, dar si pentru un comportament dinamic superior in viraje. De exemplu distributia dinamica a cuplului catre puntea spate corecteaza tendintele de subvirare care caracterizeaza, de obicei, modelele cu tractiune integrala si confera modelelor BMW xDrive un caracter sportiv.

0-100.ro a publicat trei teste cu masini echipate cu sistemul de tractiune integrala xDrive. Primul a fost BMW X1 (testul complet aici), al doilea BMW X6 ActiveHybrid (testul complet aici), iar al treilea noul BMW X3 (testul complet aici).

Lasa un comentariu