Acasa Dacia Prima poza oficiala cu Dacia Lodgy de serie nu este, de fapt, oficiala

Prima poza oficiala cu Dacia Lodgy de serie nu este, de fapt, oficiala

de Adrian Mitrea

Presupusa Dacia Lodgy de serie (sursa - carmagazine.co.uk)

O fotografie cu ceea ce pare a fi versiunea de serie a Dacia Lodgy, masina de familie pe care Dacia o va lansa anul viitor, in martie, a facut furori pe internet, in special in presa romaneasca. Publicatii romanesti de renume s-au grabit sa titreze „Dacia Lodgy de serie, prima imagine oficiala” si alte variatii cu aceleasi cuvinte, insa, de fapt, fotografia in cauza este un fals. 0-100.ro va arata fotografia de la care s-a plecat si prezinta, mai jos, si pozitia oficiala a Dacia.

Totul a pornit de la un articol publicat de carmagazine.co.uk pe 14 noiembrie, data in care Renault a prezentat, intr-adevar, in Franta, Dacia Lodgy. Dar nu o masina de serie, ci una de competitie, care va participa in Trofeul Andros. Publicatia britanica titreaza Dacia Lodgy MPV (2011) first official pictures, adica primele poze oficiale cu Dacia Lodgy. Doar ca primele poze oficiale nu o includ si pe prima cu care incepe calupul de poze.

Practic, prin masina de curse albastra, Renault a confirmat numele Lodgy pentru al saptea model din gama Dacia si ne-a aratat, de asemenea, anumite trasaturi de design pe care le va avea masina de serie. La fel a procedat Renault si inainte de lansarea comerciala a Dacia Duster, in 2009.

Articolul publicat fix acum o saptamana in Marea Britanie a fost descoperit dupa sase zile, duminica, 20 noiembrie, de toate publicatiile romanesti importante si s-a ajuns la titluri de genul:

  • Britanicii prezinta Dacia Lodgy in versiune de serie. Vezi aici cum arata primul monovolum Dacia
  • Dacia Lodgy de serie – prima imagine
  • Dacia Lodgy de serie: Prima imagine oficiala
  • Dacia Lodgy, prima imagine cu versiunea de serie
  • Prima imagine oficiala cu versiunea de serie a modelului Dacia Lodgy
  • Iata prima imagine oficiala cu versiunea de serie a Dacia Lodgy. Cum vi se pare ca arata?
  • Vezi prima poza cu modelul de serie Dacia Lodgy
  • Primele imagini cu varianta de strada a Daciei Lodgy

La o asemenea avalansa de titluri, aparute deopotriva in publicatii de business, generaliste sau specializate pe auto, probabil ca informatia pare credibila. La o simpla cautare pe Google, pe prima pagina cu rezultate apar doar titluri de tipul celor de mai sus si poza cu pricina. Este o „informatie” care pare credibila pentru simplul motiv ca e raspandita.

„Reprezentantii comunicarii Dacia se abtin de la a face comentarii pe marginea unor imagini generate pe calculator”, se arata intr-un raspuns oficial transmis de catre Dacia publicatiei noastre, la cerere. Oficialii Dacia au reamintit faptul ca prezentarea oficiala a modelului de serie va avea loc la Salonul de la Geneva, in martie 2012.

Fotografia de la care s-a pornit in realizarea asa-zisei Dacia Lodgy de serie ilustreaza de fapt un Sandero.

Dacia Sandero (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu