Acasa Fiat Soarta ciudata pentru uzina Termini Imerese, de importanta istorica pentru Fiat: De la legendarele Panda si Punto la masini chinezesti

Soarta ciudata pentru uzina Termini Imerese, de importanta istorica pentru Fiat: De la legendarele Panda si Punto la masini chinezesti

de Adrian Mitrea

Uzina Fiat de la Termini Imerese (sursa - Fiat)

Uzina Termini Imerese a Fiat, care va fi inchisa pana la sfarsitul lunii noiembrie din acest an, a fost in cele din urma preluata de DR Motor Co., o firma care importa si vinde masini chinezesti in Italia, scrie Automotive News. Astfel, de la productia modelelor legendare Fiat 126, Panda si Punto, uzina ar putea incepe sa asambleze masini chinezesti dupa ce Grupul Fiat isi va incheia socotelile cu angajatii.

De ce a decis Fiat sa traga cortina la Termini Imerese? Reducerea costurilor. Potrivit companiei, producerea unei masini in uzina de importanta istorica costa in plus 700 euro pentru fiecare masina, din motive logistice. Componentele necesare producerii masinii trebuie sa traverseze Stramtoarea Messina, cea care face legatura din Calabria si Sicilia, locul in care se afla uzina.

Fabrica, veche de peste 40 de ani, va scoate in urmatoarele zile de pe liniile sale de productie ultimele masini italiene. Daca in trecut uzina producea mai multe modele, acum fabrica doar modelul Lancia Ypsilon. Noua generatie a masinii este produsa la Tychy, in Polonia.

Potrivit liderilor de sindicat, ziua de 23 noiembrie va fi ultima de activitate pentru Grupul Fiat la Termini Imerese.

Noul proprietar, DR Motor Co, parte a grupului de dealeri auto Di Risio, importa masini chinezesti in Italia, in mare parte Chery, si a anuntat ca va produce automobile sub acest brand la Termini Imerese. Nu a spus insa de cand si situatia ramane usor neclara, cu atat mai mult cu cat Chery si-a amanat intrarea in forta in Europa pana in 2015.

Lasa un comentariu