Acasa SEAT Seat lucreaza la o masina electrica si la un hibrid incarcabil la priza

Seat lucreaza la o masina electrica si la un hibrid incarcabil la priza

de Vlad Barza

Seat Altea XL (sursa - Seat)

Seat va da spre testare in cateva luni autoritatilor din Catalunia o flota de masini hibride si electrice bazate pe Leon si Altea XL, scrie Automotive News. Marca spaniola din grupul VW testeaza reactia publicului si daca totul merge va scoate pe piata aceste versiuni peste patru-cinci ani. Marca este de cativa ani in declin si au existat si zvonuri (neconfirmate) ca VW ar vrea sa vanda brandul, insa spaniolii pregatesc cea mai mare ofensiva de modele din istoria sa, luna aceasta urmand sa se lanseze in Spania Mii, mezinul gamei.

Seat lucreaza la o versiune 100% electrica a masinii de familie Altea XL (Electric Ecomotive) care va avea autonomie de 135 km si viteza maxima de 135 km/h. Bateriile vor fi plasate sub locurile din spate pentru ca in portbagaj sa ramana spatiu suficient.

Se lucreaza si la o versiune hibrida incarcabila la priza (plug-in) a lui Leon care sa poata parcurge cel mult 52 km exclusiv cu motorul electric la viteze de cel mult 120 km/h. Impreuna cu motorul pe benzina, consumul mediu mixt promis este de 1,7 litri/100 km, iar viteza maxima este de 170 km/h.

Seat va da in lunile urmatoare mici flote de test autoritatilor din regiunea Catalunia si daca totul merge bine, Leon hibrid se va lansa in 2015, iar Altea electrica, un an mai tarziiu. In aceasta luna Seat lanseaza in Spania cel mai mic model al gamei, Mii, care se bazeaza pe Volkswagen up!.

Lasa un comentariu