Acasa Saloane Auto Subaru trece la masini hibride prin conceptul Advanced Tourer, iar BRZ dezvaluie liniile viitorului coupe sportiv al marcii

Subaru trece la masini hibride prin conceptul Advanced Tourer, iar BRZ dezvaluie liniile viitorului coupe sportiv al marcii

de Adrian Mitrea

Subaru Advanced Tourer Concept (sursa - Fuji Heavy Industries)

Subaru va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie) un concept prin care anticipeaza atat designul masinilor sale viitoare, cat si trecerea la propulsie hibrida si utilizarea unui nou motor boxer pe benzina, turbo, cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri. De asemenea, BRZ Concept STI prefigureaza liniile pe care le va avea coupe-ul sportiv pe care Subaru il dezvolta in parteneriat cu Toyota.

Subaru Advanced Tourer Concept reprezinta insa cea mai importanta noutate pe care Subaru a adus-o in ultimii ani. Este cunoscut faptul ca motoarele sale boxer pe benzina au capacitati cilindrice de 2 litri si 2,5 litri, iar acum, pe acest concept, debuteaza un nou propulsor boxer, de 1,6 litri. Asta inseamna ca Subaru aplica ceea ce marii producatori auto au inceput de cativa ani: procesul de „downsizing”.

Subaru BRZ Concept STI (sursa - Fuji Heavy Industries)Fuji Heavy Industries, fabricantul masinilor Subaru, spune ca propulsia hibrida de pe Advanced Tourer Concept permite marcii japoneze sa duca mai departe traditia pe care o are in a oferi automobile cu tractiune integrala, insa nu da mai multe detalii despre motorul electric care este imperecheat cu cel termic.

Sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu variatie continua (CVT) Lineartronic, potrivit Subaru. Masina are 4.580 mm lungime, 1.840 mm latime si 1.430 mm inaltime.

De cealalta parte, BRZ Concept STI anunta o masina de nisa, sportiva, cu tractiune spate, despre care Toyota si Subaru vorbesc de mai bine doi ani.

BRZ are 4.240 mm lungime, 1.775 mm latime, 1.300 mm inaltime si un ampatament de 2.570 mm. Masina este propulsata de un motor boxer pe benzina, de 2 litri, cu injectie directa.

Subaru Advanced Tourer Concept (sursa - Fuji Heavy Industries)

Lasa un comentariu