Acasa Opel Opel Astra OPC va avea 280 de Cai Putere si debuteaza in vara lui 2012

Opel Astra OPC va avea 280 de Cai Putere si debuteaza in vara lui 2012

de Adrian Mitrea

Opel Astra GTC OPC 2012 (sursa - Opel)

Opel a anuntat ca lanseaza in vara anului 2012 o versiune de performanta a modelului Astra GTC, special preparata de Opel Performance Center (OPC), care dispune de un motor turbo pe benzina de 2 litri ce livreaza 206 kW/280 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 400 Newton-metru (Nm).

Astra OPC va benefecia si de frane Brembo si diferential cu alunecare limitata, astfel mai agila decat versiunile mai putin puternice. Masina poate atinge o viteza maxima de 250 km/h, insa Opel nu a anuntat de cat timp are nevoie pentru a atinge 100 km/h.

Opel Astra GTC OPC 2012 (sursa - Opel)Suspensia fata de inalta performanta HiPerStrut (High Performance Strut) de pe Astra GTC OPC (disponibila si pe alte versiuni GTC), spre deosebire de suspensia standard McPherson din dotarea modelului Astra (cinci usi si break), se caracterizeaza printr-o reducere a unghiului de inclinare a pivotului de directie si un ax de lungime mai redusa. Acest lucru sporeste ghidajul si aderenta rotilor, reduce perturbarile mecanismului de directie provocate de cuplul motor ridicat si sporeste puterea de virare, oferind soferilor modelului Astra GTC (si Astra GTC OPC) control mai bun asupra directiei, un nivel sporit de precizie si reactii imbunatatite.

In plus, HiPerStut reduce instabilitatea pneurilor, permitand montarea unor jante cu diametru mai mare. Suspensia spate utilizeaza un arbore compus in combinatie cu un brat Watts, la fel ca la versiunile cu cinci usi si break.

In plus, sistemul FlexRide poate fi setat in trei moduri diferite, permitand astfel schimbarea comportamentului autovehiculului doar prin simpla apasarea a doua butoane: se poate alege oricand intre modul Standard pentru un stil de conducere echilibrat (cand niciunul dintre butoanele Sport sau OPC nu a fost apasat), modul Sport – pentru reactii mai ascutite si modul OPC pentru a stoarce la maximum performantele masinii.

Gama de modele OPC din prezent include modelele Corsa OPC, cu motor turbo pe benzina de 1,6 litri (141 kW/192 CP sau 154 kW/210 CP pe varianta Nurburgring Edition) si Insignia OPC (2,8 litri turbo benzina de 239 kW/325 CP). Motorul V6 de pe Insignia OPC este cel mai puternic creat vreodata de Opel.

comenteaza si pe gmclub

Interior Opel Astra GTC OPC 2012 (sursa - Opel)

Lasa un comentariu