Acasa Tehnologie Cum vor functiona aerul conditionat si electromotoarele in viitor

Cum vor functiona aerul conditionat si electromotoarele in viitor

de Adrian Niculescu

Comenzi climaizare Hyundai Elantra (sursa - 0-100.ro)

Saloanele auto internationale sunt un prilej pentru marii constructori auto sa-si prezinte ultimele modele si concepte, insa tot la saloanele auto se mai intampla ca marii producatori de componente auto sa vina cu tehnologii noi. Cel mai mare producator de componente la nivel mondial, compania japoneza Denso, prezinta in septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, un nou tip de electromotor, o noua tehnologie pentru afisajele electronice si un sistem de aer conditionat auto inovator, a anuntat compania.

Noul electromotor pe care il va prezenta Denso are pinionul cuplat permanent la volant, ceea ce determina o pornire mai usoara si mai rapida a motorului, in cazul masinilor care folosesc sistemul start/stop. Deja implementat standard pe masinile BMW, acesta presupune oprirea automata a motorului la semafor si pornirea lui, tot automata, cand soferul intentioneaza sa puna masina in miscare.

De asemenea, Denso va prezenta un nou afisaj subtire, care va putea furniza informatii soferului la fel ca un afisaj conventional, insa care va oferi posibilitatea utilizatorilor masinii sa aleaga intre mai multe moduri de receptionare a informatiilor, in functie de preferinte. Afisajul personalizabil este mai subtire decat cele clasice si ar putea fi implementat pe masinile de maine.

Compania Denso va dezvalui si un sistem de aer conditionat imbunatatit, care foloseste un mic injector refrigerant. Acesta permite scaderea incarcarii compresorului de aer conditionat al masinii si implicit reduce consumul de carburant. Pe langa acesta, Denso va prezenta si un sistem de stocare a aerului rece (o cutie frugorifica) pentru a-l folosi la ventilarea habitaclului masinii, cand aceasta sta la semafor cu motorul oprit de sistemul start / stop.

O alta noutate o reprezinta un sistem de control cu ecran senzitiv (touch-screen) prin intermediul caruia soferul va putea ajusta diverse functii ale masinii, cum ar fi aerul conditionat, instalatia de navigatie si sistemul audio.

Denso este cel mai mare producator de componente din industria auto, la nivel mondial, si are 120.000 de angajati in 32 de tari.

Lasa un comentariu