Acasa Mitsubishi Mitsubishi a livrat primele 50 de masini electrice i-MiEV Guvernului Estoniei, parte dintr-o comanda record de peste 500 unitati

Mitsubishi a livrat primele 50 de masini electrice i-MiEV Guvernului Estoniei, parte dintr-o comanda record de peste 500 unitati

de Adrian Mitrea

Mitsubishi i-MiEV (sursa - 0-100.ro)

Mitsubishi a livrat primele 50 de automobile electrice de oras i-MiEV Guvernului Estoniei, urmand ca in urmatoarele sase luni sa livreze si restul masinilor comandate, a anuntat producatorul auto. In total, autoritatile estoniene au comandat 507 automobile i-MiEV, aceasta fiind cea mai mare comanda primita de Mitsubishi pentru micul sau model electric.

Masinile vor fi utilizate in institutiile publice, in domeniul asistentei sociale, parte a strategiei de a promova vehiculele electrice la nivel national, in dorinta de a reduce emisiile de dioxid de carbon. In plus, guvernul estonian a introdus deja subventii pentru achizitiile de vehicule electrice si planuieste sa puna la punct infrastructura in aceasta directie.

click aici pentru poze cu Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi Motors Corporation va ajuta la promovarea masinilor electrice in Estonia prin acordarea de sprijin tehnic in monitorizarea reducerilor emisiilor de dioxid de carbon si isi propune ca incepand cu luna noiembrie sa inceapa si vanzarile de i-MiEV catre populatie.

In acest moment, Mitsubishi Motors Corporation vinde modelul electric i-MiEV in multe tari si regiuni din intreaga lume, inclusiv Japonia, Europa, Hong Kong, Australia, si va incepe vanzarile acestuia si in Statele Unite si Canada, in cursul acestui an. Pe langa Estonia, Mitsubishi Motors Corporation a stabilit intelegeri cu mai multe tari, cum ar fi Principatul Monaco, Islanda, Danemarca, Singapore,Thailanda, si nu numai, in efortul de promovare a vehiculele electrice.

i-MiEV are un pret de circa 35.000-36.000 euro in Europa. Masina dispune de patru locuri pentru ocupanti, avand o lungime de 3.475 mm si un portbagaj de 227 litri. Motorul lui i-MiEV dezvolta 49 kW/66 Cai Putere si un cuplu maxim de 180 Newton-metru inca de la prima rotatie a motorului. Viteza maxima este de 130 km/h. Bateriile litiu-ion asigura masinii o autonomie teoretica de pana la 150 de kilometri, iar o incarcare completa dureaza 6 ore. La o priza de inalta tensiune, bateriile se incarca la 80% din capacitate in 30 de minute. Mitsubishi i-MiEV este rebranduit de Citroen ca C-Zero si de Peugeot ca iOn, fiind practic aceeasi masina.

0-100.ro a publicat un test drive cu Mitsubishi i-MiEV. Il poti revedea integral aici sau doar varianta video mai jos.

Lasa un comentariu