Acasa Infiniti Infiniti va produce in serie limitata SUV-ul FX Sebastian Vettel version, dedicat campionului din Formula 1

Infiniti va produce in serie limitata SUV-ul FX Sebastian Vettel version, dedicat campionului din Formula 1

de Adrian Mitrea

Sebastian Vettel alaturi de SUV-ul FX care-i poarta numele (sursa - Infiniti)

Marca japoneza Infiniti a anuntat ca va produce in serie limitata versiunea extrema a SUV-ului FX care poarta numele lui Sebastian Vettel, campionul din Formula 1. Pilotul a contribuit decisiv la dezvoltarea versiunii de top a SUV-ului FX Vettel version. Masina este derivata din versiunea FX50 S, care dispune de un motor V8 de 5 litri care dezvolta 390 Cai Putere (CP). In cazul variantei dedicate lui Vettel, FX are 420 CP si o serie de modificari estetice, aerodinamice si tehnice care-i permit performante imbunatatite, inclusiv capacitatea de a rula cu viteze de 300 km/h.

„Ne-a placut sa realizam versiunea FX Sebastian Vettel pentru Salonul Auto de la Frankfurt, dar acest lucru a fost si un fel de proiect pilot. Vorbim despre echivalentul nostru pentru AMG (Mercedes-Benz) sau M (BMW)”, a declarat Andy Palmer, vicepresedinte Infiniti, intr-un comunicat de presa.

click aici pentru poze oficiale cu Infiniti FX Vettel version

Modificarile aerodinamice facute masinii au fost realizate impreuna cu Red Bull Racing. Infiniti FX Sebastian Vettel version are si un interior schimbat fata de automobilele standard.

Numarul de unitati care vor fi produse si pretul nu au fost comunicate. Cel mai scump Infiniti FX (echipare S Premium) costa in prezent aproape 80.000 euro cu TVA inclusa.

Germanul Sebastian Vettel a a devenit in luna mai ambasadorul marcii premium a Nissan, Infiniti. Din acest rol Vettel, 23 de ani, se implica activ in promovarea imaginii Infiniti la curse si alte evenimente. Astfel de parteneriate intre producatori auto si piloti sau alte vedete internationale sunt la moda in industria auto.

Versiunea Infiniti FX Sebastian Vettel este cel mai usor, mai rapid si mai aerodinamic model FX construit vreodata. Acesta reflecta dorinta campionului mondial de a urca la volanul unui crossover care atinge 300 km/h, pe care il poate conduce pe autostrazile fara limita de viteza din tara sa natala, spune Infiniti.

Infiniti este o marca premium infiintata in 1985, iar in ultimii ani a luat cu asalt piata europeana, unde este inca putin cunoscuta. Masinile Infiniti sunt importate oficial in Romania din 2009, de catre Grupul AutoItalia.

0-100.ro a publicat un test drive cu Infiniti FX30d si il poti vedea aici.

Lasa un comentariu