Acasa Industrie Renault vrea ca femeilor sa le revina jumatate dintre posturile noi pe care le va crea anual pe partea de vanzari

Renault vrea ca femeilor sa le revina jumatate dintre posturile noi pe care le va crea anual pe partea de vanzari

de Vlad Barza

Sigla Renault (sursa - 0-100.ro)

In prezent femeile reprezinta 17% din forta totala de munca a Renault, insa producatorul francez vrea ca procentul sa craasca, astfel ca femeilor le vor reveni 30% din posturile noi create pe partea de inginerie si jumatate dintre posturile noi din vanzari, a anuntat compania care sustine ca are cel mai mare procent de femei in comitetul executiv dintre toti constructorii auto.

Acum 12 ani femeile reprezentau o zecime din totalul angajatilor Renault, iar acum s-a ajuns la 17%. Acelasi procent se gaseste si in randul managerilor, insa in comitetul executiv trei din zece membri sunt femei, Renault sustinand ca este cel mai mare procent din randul tuturor constructorilor auto.

Renault sustine ca angajand un numar tot mai mare de femei va creste si productivitatea si adauga ca are obiective clare in acest sens, si anume ca 30% din persoanele angajate in fiecare an pe partea de inginerie sa fie femei, iar la vanzari procentul sa fie de 50%

La partenerul de alianta, Nissan, femeile reprezinta 11% din forta totala de munca, iar in randul managerilor femeile reprezinta o zecime. Peste sase ani obiectivul Nissan este ca femeile sa reprezinte 14% din toti managerii.

Lasa un comentariu