Acasa Revista Presei Revista presei, 5 august: Nou showroom Mercedes-Benz la Ploiesti. Piata auto germana continua sa creasca. BMW a revenit pe profit

Revista presei, 5 august: Nou showroom Mercedes-Benz la Ploiesti. Piata auto germana continua sa creasca. BMW a revenit pe profit

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Vanzarile de masini din Germania au crescut cu 30% in luna iulie fata de aceeasi luna a anului 2008. Explozia se datoreaza mai ales programului de reinnoire a parcului auto derulat in aceasta perioada in Germania si care va mentine vanzarile la un nivel ridicat pana la terminarea bugetului total de cinci miliarde de euro, echivalentul a doua milioane de bonusuri, scrie automarket.ro.

Dupa ce in primele trei luni ale anului a avut pierderi, BMW a revenit pe profit in urmatoarele trei luni, insa piata imprevizibila o impiedica sa faca prognoze pentru tot anul, scrie AFP. In primul trimestru germanii avusesera pierderi de 152 milioane euro, dar in al doilea au obtinut profit de 121 milioane euro, chiar daca vanzarile au scazut, relateaza hotnews.ro.

Autoklass Grup, distribuitor al marcilor Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge si Ford pe piata locala si-a extins reteaua cu o a patra locatie, in Ploiesti, in urma unei investitii de 3 milioane de euro, a anuntat compania. Complexul auto integrat are o suprafata de 20.117 mp, din care spatiul destinat showroom-ului este de aproximativ 750 mp, iar suprafata atelierului este de 1.677 mp, potrivit capital.ro.

Toyota – cel mai mare producator auto – a anuntat pierderi de 817 milioane dolari in trimestrul aprilie – iunie, de zece ori mai mici decat in primul trimestru si estimeaza ca restul anului fiscal va aduce rezultate mai bune decat estima in urma cu trei luni, noteaza AFP, informatie preluata de hotnews.ro.

Lasa un comentariu