Acasa Industrie Producatorul de componente auto Trelleborg cedeaza afacerea cu amortizoare pe gaz

Producatorul de componente auto Trelleborg cedeaza afacerea cu amortizoare pe gaz

de Radu Preda

Amortizor pe gaz (sursa - Trelleborg)

Producatorul suedez de componente auto Trelleborg a semnat un acord si a finalizat cesiunea diviziei producatoare de amortizoare pe gaz pentru autoturisme. Productia acestor dipozitive se realiza in Franta si a fost vanduta unei companii franceze numita Defta. Trelleborg produce din iunie 2007 si in Romania unde afacerile de anul trecut au depasit 25 milioane euro la fabrica din Dej unde sunt 200 de angajati.

Amortizoarele pe gaz folosite la ridicarea, deschiderea, inchiderea si ajustarea usilor, geamurilor si scaunelor in autoturisme, precum si la diverse aplicatii industriale.

Cumparatorul este compania franceza Defta. Cesiunea este un pas in strategia grupului de a se concentra pe activitatile mai importante si mai profitabile.

Cesiunea este in linie cu strategia noastra pentru Trelleborg si ne va permite sa ne concentram pe operatiunile noastre principale si pe segmente care au potential de dezvoltare”, a declarat Jim Law, presedinte Trelleborg Automotive.

Activitatea cesionata are vanzari anuale de aproximativ 12 milioane de euro si 110 angajati.

Trelleborg Automotive activeaza in dezvoltarea de componente si sisteme pentru solutii de zgomot si amortizare vibratii pentru autoturisme, precum si camioane usoare si grele. Compania are aproximativ 6.500 de angajati. pe segmentul automotive si face parte dintr-un grup mai mare cu activitati multiple.

Trelleborg a deschis in iunie 2007 o fabrica in Romania la Dej, Trelleborg Automotive Dej a avut anul trecut vanzari de circa 117 milioane lei, iar profitul net a fost de aproape cinci milioane lei. Numarul de angajati a trecut de 200. Suedezii mai produc in tari precum Brazilia, Cehia, China, Franta, Rusia, Turcia sau SUA.

Grupul suedez Trelleborg, infiintat in anul 1905 de catre omul de afaceri Henry Dunker, a avut anul trecut vanzari de circa 3 miliarde de euro. Grupul este prezent in 40 de tari si are 20.000 de angajati.

Lasa un comentariu