Acasa Foto FOTO: Seat a prezentat Mii, cel mai mai mic model al marcii

FOTO: Seat a prezentat Mii, cel mai mai mic model al marcii

de Vlad Barza

Seat Mii (sursa - Seat)

Dupa Volkswagen cu up! si Skoda cu Citigo si Seat intra pe segmentul masinilor mici de oras (clasa A) cu modelul Mii care se lanseaza in noiembrie in Spania si in 2012 in restul Europei. Masina de circa 3,6 metri lungime va fi disponibila cu doua versiuni ale motorului de 1.0 litru si va avea un consum mediu mixt de sub 5 litri/100 km.

Masina de clasa mini este construita pe platforma de care beneficiaza up! si Citigo, iar marca spaniola revine in segmentul mini la sase ani de la incetarea productiei modelului Arosa care nu a fost un succes de vanzari, gasindu-si mai putin de 200.000 de clienti intre 1998 si 2005.

Mii se va vinde din noiembrie in Spania si din 2012 primavara lui in restul Europei, iar ca motorizari vor fi doua versiuni ale propulsorului in tre cilindri de 1.0 litru benzina: 60 Cai Putere (CP) si 75 CP. Pentru ambele,  emisiile de CO2 vor fi de sub 110 g/km, iar consumul mediu mixt anuntat este de sub cinci litri/100 km (4,5, respectiv 4,7 litri). Viteza maxima va fi de 160 km/h, respectiv 171 km/h. Cele mai economice versiuni vor fi din categoria Ecomotive, cu un consum mediu mixt de 4,2 litri/100 km si emisii de 97 g CO2/km.

click aici pentru galeria foto

Despre designul masini Seat spune ca e caracterizat printr-o „modernitate mediteraneana” si ca are ceva din spiritul orasului Barcelona.

Vor exista trei versiuni de echipare, iar in cea de top va exista si un terminal cu ecran tactil de cinci inch care poate fi scos din bord si folosit pe post de smartphone sau GPS. Tot ca optiune premium va fi si un sistem City Safety Assist care poate detecta la viteze de sub 30 km/h daca exista pericolul unei coliziuni si il avertizeaza pe sofer, putand sa actioneze si frana.

Seat este marca din Grupul Volkswagen cu cele mai slabe vanzari, desi acestea au fost in usoara crestere. Seat a livrat anul trecut 339.500 masini la nivel mondial (+0,8%), majoritatea in Spania, de peste doua ori mai putine decat Skoda si de 13 ori mai putine decat marca Volkswagen.

Marca este de cativa ani in declin si au existat si zvonuri (neconfirmate) ca VW ar vrea sa vanda brandul. La uzina din Martorell se produce de cateva luni si cel mai mic SUV Audi, modelul Q3. Seat are 13.000 de angajati.

Seat Mii (sursa - Seat)

Lasa un comentariu