Acasa Industrie Parteneriatul Volkswagen – Suzuki, la un pas de a deveni istorie din cauza unor noi certuri

Parteneriatul Volkswagen – Suzuki, la un pas de a deveni istorie din cauza unor noi certuri

de Vlad Barza

Suzuku SX4 (sursa - Suzuki)

Parteneriatul prin care Volkswagen si Suzuki se intelesesera acum aproape doi sa investeasca miliarde de dolari pentru noi modele si tehnologii este in pericol dupa ce Volkswagen a acuzat compania japoneza ca a incalcat intelegerea, cumparand motoare de la Fiat. Suzuki si-a exprimat luni dorinta de a rupe intelegerea, mai ales ca si in lunile trecute directorii celor doua companii s-au certat, invocand „diferente culturale”.

Volkswagen a cumparat in decembrie 2009 aproape 20% din Suzuki pentru 1,7 miliarde dolari si se angaja sa investeasca peste 2,5 miliarde dolari in proiecte comune. Insa, de atunci nu s-a intamplat nimic concret, iar tensiunile dintre cele doua companii au tot iesit la suprafata.

Dupa ce directorii celor doua grupuri s-au razboit in declaratii lunile trecute, acuzandu-se de dezinteres reciproc, acum Volkswagen acuza Suzuki ca a incalcat intelegerea initiala cumparand motoare diesel de la Fiat pentru masinile SX4 fabricate in Ungaria. Germanii catalogheaza atitudinea japonezilor ca fiind regretabila, insa spun ca vor sa discute.

Pe de alta parte, cei de la Suzuki au anuntat ca vor sa rupa parteneriatul, insa ramane de vazut in ce conditii se poate face acest lucru mai ales ca sunt la mijloc multi bani.

Multi au spus insa ca aceasta alianta a fost de la inceput sortita esecului din cauza diferentelor de viziune prezente la cele doua companii si din cauza diferentelor culturale.

Lasa un comentariu