Acasa Jeep Frankfurt 2011: Jeep aduce cel mai puternic vehicul al marcii, Grand Cherokee SRT8, care atinge „suta” in sub cinci secunde

Frankfurt 2011: Jeep aduce cel mai puternic vehicul al marcii, Grand Cherokee SRT8, care atinge „suta” in sub cinci secunde

de Vlad Barza

Jeep Grand Cherokee SRT8 (sursa - Jeep)

Jeep va aduce in premiera europeana la salonul auto de la Frankfurt versiunea SRT8 a lui Grand Cherokee, SUV de 470 CP care ajunge in sub cinci secunde de la 0, la 100 km/h. Tot la salonul german vine si un nou motor V6, o versiune de Wrangler gandita pentru terenuri inzapezite si un concept de interior pentru Grand Cherokee.

Jeep, marca detinuta de grupul Fiat, aduce in premiera europeana Grand Cherokee SRT8 care dispune de un motor Hemi V8 6,4 litri, 470 CP. Viteza maxima este 255 km/h, acceleratia de la 0, la 100 km se face in 4,8 secunde. Masina se va lansa in primul trimestru din 2012 in showroom-urile europene, iar autonomia masinii este 720 km.

Marca americana introduce la salonul german si un nou motor pentru Europa: motorul Pentastar V6 3,6 litri 284 CP benzina. Motorul va fi disponibil din noiembrie acesta an pe Wrangler si Wrangler Unlimited. Noul propulsor va fi disponibil pentru nivelurile de echipare Sport, Sahara si Rubicon ale lui Wrangler. Noua motorizare se adauga propulsorului turbo-diesel de 2,8 litri.

Pe 13 septembrie la standul Jeep se va gasi si o noua editie speciala a Wrangler: Arctic, un off-roader la care tema de baza este iarna si drumurile extrem de grele. Are la baza elemente din editia speciala Sahara, dispune de jante din 17 inch si poate fi cumparat incepand cu primele luni din 2012, fie cu motorul pe benzina de 3,6 litri, fie cu dieselul de 2,8 litri.

Jeep va prezenta si un Grand Cherokee cu interior – cocnept cu scaune din piele albastra si materiale scumpe.

Lasa un comentariu