Acasa Alfa Romeo Frankfurt 2011: Alfa Romeo prezinta din nou conceptul 4C si vine cu noutati de ordin tehnic pentru Giulietta si MiTo

Frankfurt 2011: Alfa Romeo prezinta din nou conceptul 4C si vine cu noutati de ordin tehnic pentru Giulietta si MiTo

de Adrian Mitrea

Colaj noutati Alfa Romeo pentru Frankfurt 2011 (sursa - 0-100.ro)

Prezentat in premiera mondiala la Geneva in luna martie din acest an, conceptul Alfa Romeo 4C revine si la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie), de data aceasta intr-o noua culoare (argintiu in loc de rosu). Masina sport va intra in productie in 2013, spune constructorul. Modelul Giulietta vine cu transmisia automatizata cu dublu ambreiaj (denumita TCT), iar pe MiTo debuteaza noi suspensii, cu amortizoare controlate electronic.

Despre Alfa Romeo 4C constructorul spune ca inginerii lucreaza la proiect si ca acum poate fi confirmata greutatea masinii: circa 850 kg. Automobilul va avea un motor turbo pe benzina de 1.750 centimetri cubi (cmc) ce va dezvolta circa 200 Cai Putere (CP). Astfel, raportul greutate/putere va fi de circa 4 kg/1 CP, asemenea masinilor sport.

click aici pentru galeria foto

Alfa spune ca motorul este amplasata central si ca astfel se obtine o buna distributie a maselor si o manevrabilitate sporita.

Alfa 4C are dimensiuni reduse (circa 4 metri lungime si un ampatament de 2,4 metri) si doua locuri.

Alfa Romeo Giulietta TCT (sursa - Alfa Romeo)Pentru Giulietta noutatea consta intr-o transmisie automatizata cu dublu ambreiaj (Twin Clutch Tehnology – TCT), de inalta eficienta, disponibila pe doua motorizari: 1,4 litri TB MultiAir de 170 CP si 2 litri Multijet tot cu 170 CP.

Doua masini Giulietta in culori speciale vor fi expuse la stand – Rosso Competizione si Grigio Magnesio. 0-100.ro a publicat un test drive cu Giulietta si il poti vedea aici.

Alfa Romeo MiTo, cel mai mic model al marcii premium italiene, vine cu o serie de modificari mecanice. Toate motoarele sunt Euro 5 si dispun de tehnologia Start&Stop, iar suspensiile beneficiaza de amortizoare controlate electronic (Alfa Active Suspension).

Disponibil pana acum doar in anumite piete si doar pe Fiat 500, motorul cu doi cilindri TwinAir dezvoltat de Fiat va echipa incepand din aceasta toamna si modelul MiTo. Este vorba despre varianta turbo de 85 CP a propulsorului. Astfel, MiTo devine primul automobil Alfa Romeo care adopta micul motor.

Alfa Romeo MiTo TwinAir (sursa - Alfa Romeo)

Lasa un comentariu