Acasa BMW BMW Group Romania preia importul motocicletelor BMW pe plan local de la Automobile Bavaria

BMW Group Romania preia importul motocicletelor BMW pe plan local de la Automobile Bavaria

de Adrian Mitrea

BMW K 1600 GT (sursa - BMW)

BMW Group Romania, importatorul automobilelor BMW pe plan local, preia afacerea de importuri si after sales BMW Motorrad de la Automobile Bavaria, a anuntat BMW Group Romania. Astfel, dupa ce Automobile Bavaria a ramas fara importul automobilelor BMW in 2007, acum, in 2011, pierde si importul motocicletelor marcii germane. BMW are o legatura speciala cu motociclete, primul exemplar iesind de pe portile fabricii in 1923, cu cinci ani inainte de productia primului automobil.

In 1998 Automobile Bavaria Group devenea primul importator oficial al BMW Motorrad in Romania. Pe parcursul anilor, pozitia BMW Motorrad s-a intarit in permanenta, compania devenind principalul furnizor de motocicletele pentru autoritati. Prima jumatate a anului 2011 a insemnat revenirea BMW Motorrad pe prima pozitie din piata de motociclete de peste 500 cmc, cu 41 de livrari in primele sase luni ale acestui an.  Astfel marca se inscrie catre un trend crescator dupa ce volumele totale pentru anii 2009 si 2010 erau 42 unitati, respectiv 63 unitati.

BMW Group Romania preia afacerea de importator BMW Motorrad de la Automobile Bavaria. Brand managerul BMW Motorrad in Romania si Bulgaria este Ionut Batu.

Schimbarea importatorului este marcata de un nou serviciu de finantare si initirea unui program de training, ambele oferite in premiera pentru Romania. 3asy ride este un pachet de finantare oferit prin BMW Financial Services. Acesta include dobanda de 3,3%, valoare reziduala de 3%,  perioada contractuala de 3 ani si un avans de 33%. Este parte a unui program international, pentru prima data oferit si in Romania, potrivit BMW Group Romania.

Tot o premiera este si programul BMW Raider Training. Instructorii certificati BMW vor veni in Romania pentru a oferi lectii esentiale pentru orice conducator de motocicleta, fie incepator sau avansat. Cursurile au si scopul de a ridica siguranta tuturor participantilor la trafic prin tehnici de franare, evitare a obstacolelor, pozitionare si virare corecta pe motocicleta, cat si imbunatatirea aptitudinilor participantilor. Sunt programate doua sesiuni de training in acest an, una s-a desfasurat in mai, a doua este programata pentru septembrie.

Cu debutul la sfarsitul lui 2010, trei modele importante marcheaza prezenta pe piata a BMW Motorrad in 2011, fiecare reprezentand o alta filozofie de motorizare: sase cilindri in linie, monocilindru sau boxer. Preturile motocicletelor BMW variaza intre circa 7.000 euro si ajung la peste 20.000 euro.

Sunt disponibile modele precum BMW K 1600 GT si GTL, BMW G 650 GS (destina incepatorilor) si BMW R1200 R.

Un pic de istorie

BMW are o legatura speciala cu motocicletele, primul exemplar fiind fabricat deja in 1923, cu 5 ani inainte de primul automobil al marcii. in timp, motocicletele BMW au devenit renumite pentru tehnologiile inovatoare pe care le ofera, asa cum a fost BMW K100 (1983-1992), prima motocicleta cu ABS. BMW Motorrad are si o traditie bogata in sporturile cu motor – cele mai emblematice victorii sunt cele sase titluri de la Dakar din ’81, ’83, ’84, ’85, ’99 si 2000. In 2009 BMW S1000RR marca revenirea in Superbike dupa ce o motocicleta BMW castiga primul campionat national de Superbike in 1976, in SUA.

Motocicletele BMW s-au bucurat de atentie deosebita in Romania, dincolo de faptul ca ele pot fi vazute zilnic in dotarea Politiei Rutiere. Mihai Barbu a facut o calatorie de peste 25.000 km (Bucuresti–Ulan Bator–Bucuresti) cu un BMW F 650 GS Dakar. Jurnalul de calatorie a fost apoi publicat cu numele „Vand kilometri”, intr-unul dintre primele proiecte editoriale de acest gen.

Lasa un comentariu