Acasa Opel Frankfurt 2011: Opel va aduce noul Astra GTC, Zafira Tourer, Ampera de serie si un concept surpriza

Frankfurt 2011: Opel va aduce noul Astra GTC, Zafira Tourer, Ampera de serie si un concept surpriza

de Vlad Barza

Noul Opel Astra GTC (sursa - Opel)

Opel va prezenta la salonul auto de la Frankfurt care incepe in 15 septembrie noua generatie Astra GTC, versiunea de serie a masinii electrice Ampera, varianta de productie a Zafira Tourer si urmatoarea generatie a furgonului Combo compact. Marea surpriza a conferintei va fi insa un concept surpriza despre care producatorul s-a multumit sa spuna deocamdata ca este „un autovehicul experimental ce exploreaza o noua interpretare a mobilitatii”.

Opel va aduce noua generatie a coupe-ului compact Astra GTC pentru care la lansare este disponibila o gama de motoare pe benzina si diesel ce dezvolta o putere intre 120 CP si 180 CP. Compania a inceput din iunie sa preia comenzi pentru a doua generatie Astra GTC, varianta de caroserie cu trei usi a modelului compact Astra, livrarile urmand sa fie onorate in toamna. Masina are modificari substantiale fata de versiunea cu cinci usi si vine pentru inceput cu o motorizare turbo diesel si trei propulsoare pe benzina cu puteri intre 120 si 180 CP.

La stand va fi si versiunea de serie a Zafira Tourer, MPV-ul care a fost adus sub forma de concept, in primavara, la Geneva. Constructorul a spus in repetate randuri ca masina de sapte locuri este un „Lounge pe roti” care va redefini segmentul monovolumelor.

Tot la salonul german va fi adusa si versiunea de serie a masinii electrice Ampera, model care va fi lansat in cateva tari europene in lunile urmatoare. Masina are o autonomie cuprinsa intre 40 – 80 km exclusiv cu motorul electric dar dispune si de un motor pe benzina pe post de generator care ii extinde autonomia la peste 500 km.

Germanii vor avea la stand si noua generatie a modelului Combo, derivat din Fiat Doblo, masina ce are doua tipuri de caroserie. Este vorba despre o versiune pentru pasageri, intr-o configuratie cu 5 sau 7 locuri si despre o varianta furgon, cu doua tipuri de ampatament si inaltime diferita a vehiculului, a anuntat Opel. Noul Opel Combo vine cu o gama de cinci motorizari, din februarie 2012.

Versiunea panel van este disponibila cu doua variante de ampatament ce confera o lungime totala a autovehiculului de 4,39 metri, respectiv 4,74 metri, precum si doua inaltimi ale autovehiculului, de 1,85 metri sau 2,10 metri.

Opel mai aduce in premiera la Frankfurt noi modele ecoFLEX versiuini cu consum de carburant mic si emisii reduse de CO2:  Meriva 1.3 CDTI (109 g CO2/km), Astra 1.7 CDTI (99 g CO2/km), Insignia 1.4 Turbo (pe benzina, 134 g CO2/km) si Insignia 2.0 CDTI (115 g CO2/km), precum si versiunile ecoFLEX ale modelelor Astra GTC si Zafira Tourer, care debuteaza, de asemenea.

Opel Zafira Tourer (sursa - Opel)

Opel Ampera (sursa - 0-100.ro)

 

Opel Combo 2012 (sursa - Opel)

Lasa un comentariu