Acasa Bentley Bentley confirma ca va lansa un SUV

Bentley confirma ca va lansa un SUV

de Vlad Barza

Bentley Continental GT facelift 2011 (sursa - Bentley)

Dupa mai multi ani de speculatii, seful marcii Bentley din cadrul Volkswagen Group a confirmat ca exista un plan de lansare a unui SUV, noteaza MotorAuthority, preluand o stire de pe Auto Motor & Sport. Masina nu va iesi mai repede de 2013 si va concura cu modele precum Range Rover si Porsche Cayenne.

Seful Bentley, Wolfgang Duerheimer, a spus ca exista planuri clare pentru crearea unei masini care sa concureze cu Range Rover si Porsche Cayenne. Revista noteaza insa ca SUV-ul ar urma sa coste in jurul a 100.000 dolari, mai putin decat celelalte sale modele, semn ca Bentley vrea sa-si creasca vanzarile totale dar sa-si mentina exclusivismul modelelor sedan si coupe.

Date oficiale despre paltforma noului SUV nu se cunosc inca, dar e posibil sa fie dezvoltat pornind de la platforma Porsche Cayenne. Masina nu va ajunge pe piata pana in 2013.

Bentley a mai livrat in serie extrem de limitata (sase unitati) un SUV numit Dominator destinat bogatului sultan din Brunei.

Bentley a livrat 2.978 de masini la nivel mondial din ianuarie pana in iunie. Vanzarile in urcare au fost sustinute de cererea pentru noul model Bentley Continental GT si popularitatea brandului in China, unde livrarile au crescut cu 57% fata de anul trecut, la 680 de unitati.

In Europa, cererea pentru modelele Bentley a urcat cu 15% la 494 unitati, iar in America cu 23% la 907 unitati. Si cererea din Marea Britanie a crescut usor, cu 6%, fiind livrate 533 de masini in primele sase luni.

Lasa un comentariu