Acasa Industrie Inca un furnizor auto european, SaarGummi, trece sub patronat asiatic

Inca un furnizor auto european, SaarGummi, trece sub patronat asiatic

de Radu Preda

Logo SaarGummi (sursa - sgtechnologies.de)

Compania chineza Chongquing Light and Textile a cumparat SaarGummi – furnizor german de sisteme de etansare pentru industria auto aflat in insolventa, care a cerut protectie impotriva falimentului in noiembrie 2010. SaarGummi are 12 fabrici in Europa, America de Nord, America de Sud si Asia, potrivit Automotive News.


Potrivit presei chineze compania asiatica ar fi platit 64 milioane euro (574 de milioane de yuani) pentru SaarGummi si ar fi preluat si datoriile de 82,6 milioane euro (741 milioane de yuani) ale firmei germane.

Aceasta achizitie vine sa confirme interesul crescut al investitorilor asiatici, in special chinezi, pentru companii europene. In ultimele luni au avut loc mai multe miscari si negocieri in acest sens:

In plus doi dintre cei mai mari producatori auto din China au venit la „vanatoare” de ingineri in Germania.

Principalii clienti ai SaarGummi sunt Volkswagen, BMW, Daimler si Ford. Anul trecut valoarea vanzarilor companiei a fost de 360 de milioane de euro.

In 2009, Chongqing a infiintat un joint venture cu SaarGummi pentru a produce produse de etansare din cauciuc.

Compania Chongquing Light and Textile este detinuta de stat. Chongqing are o gama larga de produse, inclusiv produse alimentare si bauturi, textile, materiale de constructii si componente auto. Veniturile companiei chineze au totalizat anul trecut 1,7 miliarde euro (15,3 miliarde de yuani).

Lasa un comentariu