Acasa Porsche Porsche vrea sa reinvie modelul 928

Porsche vrea sa reinvie modelul 928

de Adrian Mitrea

Porsche 928 (sursa - Porsche)

Porsche vrea sa lanseze un model GT coupe cu ocazia aparitiei pe piata a noii generatii Panamera, scrie autocar.co.uk, citand inalti oficiali din cadrul Porsche care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Acest nou model coupe ar urma sa fie un succesor al modelului 928 si va avea motorul amplasat in fata – o dispunere atipica pentru masinile Porsche, care au de regula propulsorul montat in spate sau central.

Noua generatie Panamera va veni pe piata cel mai devreme in 2014 sau 2015, noteaza publicatia britanica.

Urmasul simbolic al lui 928 (produs intre 1977 si 1985), care ar putea purta numele 929, va fi construit pe aceeasi platforma tehnica cu Panamera, dar va fi mai scurt, potrivit autocar.co.uk.

Miscarea n-ar fi suprinzatoare pentru ca Porsche nu are un rival direct pentru modele precum Bentley Continental si Aston Martin DB9.

Porsche vrea vanzari de peste 200.000 de unitati in 2018, dublu fata de anul trecut cand a livrat 97.000 de unitati, dar si sa lanseze cate un model nou in fiecare an.

Singurele modele noi confirmate sunt 918 Spyder si SUV de oras, mai mic decat Cayenne, care poarte numele de cod Cajun. Bursa zvonurilor vehiculeaza si noi modele precum un frate mai mic al Panamera (nume speculat Pajun) si o versiune mai lunga a Panamera.

Porsche 928 (sursa - Porsche)

Porsche 928 (sursa - Porsche)

Lasa un comentariu