Acasa Ford Ford Fiesta Coupe, modelul care ar putea intra in productie la Craiova anul viitor

Ford Fiesta Coupe, modelul care ar putea intra in productie la Craiova anul viitor

de Adrian Niculescu

Ford Fiesta Coupe (sursa - autoexpress.co.uk)

Ford Fiesta Coupe este un model de nisa care deschide un segment nou in industria auto, asa cum o facea si Ford Fusion la intrarea lui pe piata. Fotografiile publicate de revista AutoExpress pot sugera faptul ca Ford se gandeste serios sa produca un astfel de model, dar care este legatura lui cu uzina Ford din Craiova?

Presedintele Ford Europa, John Fleming, declara in martie 2008, cand a semnat documentele finale de preluare a uzinei auto Daewoo din Craiova, ca din 2010 aceasta fabrica va construi un model de clasa mica care va acoperi un „segment alb” al pietei auto, dar care nu va fi noua generatie a Ford Fiesta, model ajuns intre timp pe piata si despre care putem spune ca este „actuala generatie” a Ford Fiesta.

Analizand spusele lui Fleming de atunci si punandu-le langa fotografiile de mai jos, parca ar fi din acelasi film, fie ca el se va numi Ford Fiesta Coupe sau Ford Puma, cum sugereaza AutoExpress.

Ford Fiesta Coupe

Un astfel de model ar deschide acel „segment alb”, pentru ca in clasa mica (sau segmentul B) nu exista modele cu forma de coupe, iar masinile cu trei usi sunt simple variante ale celor cu cinci usi.

Pana la noi detalii despre Ford Fiesta Coupe sau Ford Puma si despre planurile pe care Ford le are pentru Craiova, tot articolul ramane la „bursa zvonurilor”…

2 comentarii

gicu 29 iulie 2009 - 20:21

de opel tigra, concurentul lui ford puma ati auzit?

cum e segment alb daca tigra se vinde de ani buni?

Reply
Liviu Petre 29 iulie 2009 - 20:45

Da, am auzit 🙂
Puma nu se mai fabrica de ceva vreme, iar Tigra de pe vremuri, coupe-ul de care vorbesti tu, nici el nu se mai produce. Tigra actuala este un CC (coupe cabriolet) care nu are nicio legatura cu Ford Fiesta Coupe din fotografii. Ma refer ca forma si concept de automobil.

Reply

Lasa un comentariu