Acasa Revista Presei Revista presei, 23 iulie: „Rabla” merge prost. Rombat creste datorita exporturilor. Nissan lucreaza la masini electrice reincarcabile wireless

Revista presei, 23 iulie: „Rabla” merge prost. Rombat creste datorita exporturilor. Nissan lucreaza la masini electrice reincarcabile wireless

de Adrian Niculescu

revista presei

Cateva zeci de muncitori au tinut ostatici patru sefi la o uzina Michelin din centrul Frantei in noaptea de marti spre miercuri, motivand ca un angajat a fost trecut lipsa doua zile in mod abuziv, scrie AFP. In Franta a devenit un obicei ca sefii sa fie sechestrati de angajati pentru a fi presati sa accepte conditiile muncitorilor. Tot marti, doi membri din conducerea unei fabrici de tigarete din sudul Frantei au fost sechestrati de angajatii care se opun inchiderii fabricii, scrie hotnews.ro.

Nissan lucreaza in prezent la un nou sistem, wireless, de incarcare a bateriilor pentru masinile electrice, potrivit rapoartelor din presa internationala. Primul
model care beneficiaza de noua tehnologie va fi viitorul vehicul
electric global al producatorului japonez, acesta fiind programat sa debuteze, sub forma de concept, pe data de 2 august, la noul sediu Nissan din Yokohama, Japonia. Sistemul a fost gandit pentru a face ca incarcarea masinilor cu sistem de propulsie electric sa fie mai usoara si mai rapida, potrivit stiriauto.ro.

La nivelul lunii iulie, in cea de-a doua etapa a programului pentru stimularea innoirii parcului auto s-au vandut numai 394 de autoturisme, fata de 3.153 la nivelul lunii iunie, potrivit statisticilor Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), citate de Ziarul Financiar.

Compania Rombat din Bistrita, lider pe piata romaneasca de baterii auto, si-a sporit afacerile in primele sase luni ale anului la 95 milioane de lei (22,5 milioane de euro), 63% din suma reprezentand exporturi in state din Europa de Vest, precum Franta, Spania, Italia si Austria, relateaza Business Standard.

Producatorii auto pot continua, inca trei ani, sa infiinteze retele exclusive de dealeri, in conformitate cu exceptiile antitrust acordate sectorului de profil, a anuntat, miercuri, Comisia Europeana (CE). Comisia a explicat ca nu exista indicii privind existenta unor probleme legate de concurenta in cele 27 de state membre, determinate de actualele exceptari de la legislatia comunitara antitrust, care vor expira in luna mai 2010, scrie agentia de presa MEDIAFAX, preluata de capital.ro.

Lasa un comentariu