Acasa Renault Strategia Renault de a oferi sisteme GPS low cost da rezultate: un milion de masini astfel echipate au fost vandute in doi ani

Strategia Renault de a oferi sisteme GPS low cost da rezultate: un milion de masini astfel echipate au fost vandute in doi ani

de Adrian Mitrea

Sistem de navigatie Carminat TomTom pe Renault Megane CC (sursa - Renault)

Strategia Renault de a oferi posibilitatea clientilor sa-si monteze din fabrica sisteme de navigatie low cost, care au un pret de sub 500 euro, a facut ca productorul auto francez sa livreze un milion de masini astfel echipate din primavara anului 2009 si pana in prezent. Astfel, circa 25% din automobilele Renault vandute la nivel mondial in 2009, 2010 si 2011 au montate sisteme de navigatie accesibile tip Carminat TomTom.

In prezent, spune Renault, mai mult de una din doua masini ale marcii care pleaca din fabrica sunt echipate sisteme de navigatie Carminat TomTom. Acestea, la un pret de mai putin de 500 euro, reprezinta cea mai accesibila solutie GPS din fabrica oferita de vreun constructor auto.

Potrivit companiei, vanzarile au inceput sa creasca simtitor spre sfarsitul anului 2010, odata cu lansarea unei variante imbunatatite a sistemului, Carminat TomTom LIVE, ce permite utilizatorilor, optional, accesul la informatii din trafic (alerte privind accidente, zone periculoase), cautare prin Google si prognoza meteo pe cinci zile.

Acest sistem de navigatie este disponibil pe toata gama Renault, mai putin pe modelele Modus, Twingo si Wind.

Lasa un comentariu