Acasa Romania Omul care a mers cu un BMW vechi de 20 de ani pana la Cercul Polar a lansat o serie de filme documentare

Omul care a mers cu un BMW vechi de 20 de ani pana la Cercul Polar a lansat o serie de filme documentare

de Adrian Mitrea

Proiectul Vagabond (sursa - vagabond-tv.ro)

Omul care a ajuns anul trecut pana la Cercul Polar cu un BMW Seria 5 din 1992, Ovidiu Jelea, a lansat o serie de filme documentare, sub numele generic „Vagabond”. Utilizand acelasi batran BMW pentru a se deplasa, o rulota in care doarme si monteaza ce a filmat cu un aparat foto, Jelea calataroreste prin tara si prin lume pentru a cauta eroi adevarati pe care-i transforma in personaje de film. Primul episod surprinde viata pilotului roman Claudiu David. Vor urma un documentar cu celebrul alpinist David Neacsu si unul cu karatista Claudia Nitu.

„A fost odata ca niciodata un baiat care a plecat de acasa pentru a colinda prin lume cu o masina, o rulota si un aparat foto, in cautare de eroi adevarati pe care-i transforma in personajele unui film, oferind astefel oamenilor cateva ingrediente ale tineretii lor, eroilor, o farama de nemurire”, asa isi descrie Ovidiu Jelea proiectul care era doar o idee anul trecut.

Utilizand doar un aparat foto Nikon D3S, Jelea filmeaza de unul singur, apoi monteaza in rulota clipurile si le urca pe youtube.

„Acum fac un film la doua saptamani, dar vreau sa cresc ritmul la un film pe saptamana (…). Ma documentez, filmez, montez si scriu intr-un jurnal totul. Dupa ce voi termina seria de filme Vagabond voi scoate un CD cu variante mai extinse ale filmelor si o carte, pentru ca ceea ce cu adevarat impresionant, legatura care se creaza intre mine si personaje, emotiile, pot fi cu greu transmise intr-un film de 30 de minute”, a spus Jelea pentru 0-100.ro.

Potrivit acestuia, filmele sunt incarcare pe youtube in doua parti, de cate 15 minute fiecare.

„Nu exista un numar minim sau maxim de filme pe care le voi face. Pe langa cele trei pe care le-am filmat deja vor mai urma cu siguranta si altele, cu oameni din tara, dar si din strainatate”, a declarat Jelea.

Coloana sonora a seriei Vagabond apartine formatiei de rock alternativ URMA.

Poti urmari mai jos primul episod din seria Vagabond, avandu-l in prim plan pe Claudiu David. Acest episod si restul celor care vor mai urma pot fi vazute pe vagabond-tv.ro.

Lasa un comentariu