Acasa Curiozitati Cea mai rapida Skoda din istorie va prinde 330 km/h pe intinderile de sare din Bonneville

Cea mai rapida Skoda din istorie va prinde 330 km/h pe intinderile de sare din Bonneville

de Vlad Barza

Skoda Octavia vRs (sursa - Skoda)

Skoda lucreaza in Anglia la o versiune puternic modificata de Octavia vRS care va dispune de motor de 600 CP si va concura in august la „Saptamana Vitezei” pe celebrele intinderi de sare de la Bonneville (SUA). Versiunea modificata de compania REVO Technik are un motor de trei ori mai puternic decat Octavia vRS de serie, iar garda la sol este de numai 5 cm.

Skoda va participa cu aceasta editie speciala (Bonneville Special) pentru a aniversa zece ani de existenta a categoriei de masini sport vandute sub brand-ul vRS de Skoda.

Octavia vRS de serie are motor de 200 CP si atinge maxim 240 km/h, insa varianta gandita sa „alerge” pe legendarele intinderi sarate de langa Salt Lake City va avea 600 CP si va putea atinge 332 km/h.

Editia tunata pentru Bonneville cantareste 2.000 kg si are extrem de putine in comun cu o masina de serie. Masina are garda la sol de 5 cm, in timp ce versiunea de serie are garda de 13 cm.

Saptamana Vitezei (Bonneville Speed Week) se va tine intre 13 si 20 august pe celebrele intinderi de sare din Bonneville SUA unde au fost doborate atatea recorduri de viteza de-a lungul anilor.

Lasa un comentariu