Acasa Evenimente VIDEO: Tata Motors a inceput livrarile celei mai ieftine masini din lume, Nano

VIDEO: Tata Motors a inceput livrarile celei mai ieftine masini din lume, Nano

de Adrian Niculescu

Tata Nano (sursa - Tata)

Constructorul auto indian Tata Motors a livrat, vineri (17 iulie), primele exemplare din cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano. Presedintele Tata Motors, Ratan Tata, a inmanat personal cheile primului client, intr-un eveniment fastuos din Mumbai, potrivit Automotive News Europe (ANE).

Din cauza cererilor foarte mari, primii 100.000 de clienti au fost trasi la sorti, urmand ca ceilalti sa astepte pana la un an si jumatate pentru a primi masina.

Tata Nano, care pleaca de la aproximativ 2.300 de dolari, are un motor pe benzina de 600 centimetri cubi (CMC) care dezvolta 35 Cai Putere (CP) si poate atinge o viteza maxima de 105 km/h. Masina este economica, putand parcurge peste 20 de kilometri cu un litru de benzina, potrivit constructorului.

Cea mai ieftina masina din lume are trei variante de echipare. Prima dintre ele nu are nicio dotare si este, evident, cea mai ieftina. Pentru versiunea a doua Tata a echipat Nano cu instalatie de incalzire si aer conditionat.

Varianta de echipare cea mai scumpa, care ajunge sa coste circa 3.800 de dolari, masina are si geamuri fata actionate electric, inchidere centralizata, proiectoare de ceata si suport de pahare.

Tata Nano va ajunge si in Europa, din 2011, cu modificari care sa-i permita sa treaca testele europene de impact.

Lasa un comentariu