Acasa Industrie Bosch ar vrea sa vanda afacerea cu sisteme de franare unui investitor din Asia

Bosch ar vrea sa vanda afacerea cu sisteme de franare unui investitor din Asia

de Radu Preda

Sisteme Bosch (sursa - Bosch)

Robert Bosch cauta un cumparator din Asia pentru a vinde afacerea cu sisteme de franare pentru masini, potrivit unor surse, care estimeaza o eventuala tranzactie la 500 milioane euro, scrie Automotive News. Furnizorul german, cu activitati si in Romania, ar vrea sa vanda afacerea pana la sfarsitul acestui an.

„Afacerea este putin lipsita de tehnologie, deci nu este de interes pentru marii competitori”, au spus sursele.

Piata de sisteme de franare auto este dominata de Continental si TRW.

Bosch a vandut deja o parte din afacerea cu sisteme de franare pe care o avea in America de Nord companiei japoneze Akebono Brake Industry.

Companiile asiatice, in special cele din China, vor sa se extinda pe piete din Europa de Vest. Compania Wanhua a preluat controlul furnizorului auto ungar BorsodChem, iar Chongquing Light and Textile vrea sa cumpere furnizorul german Saargummi.

Bosch nu vrea sa vanda afacerea pe bucati, insa este posibil sa nu aiba de ales, scrie Automotive News.

Afacerea cu sisteme de franare genereaza vanzari anuale de circa 900 milioane euro pentru Bosch si include aproximativ 5.000 angajati in 34 de locatii din Europa, Asia si  Australia.

Grupul Bosch detine a investit in trei orase din Romania (Bucuresti, Blaj si Timisoara), in domeniul distributiei de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice, import si distributie electrocasnice si componente pentru industria de masini-unelte, precum si un centru de servicii de externalizare.

Lasa un comentariu