Acasa BMW Actualul BMW Seria 3 sedan iese din productie pentru a lasa loc noii generatii

Actualul BMW Seria 3 sedan iese din productie pentru a lasa loc noii generatii

de Radu Preda

BMW Seria 3 Sedan Facelift (sursa - BMW)

BMW a anuntat ca productia modelului Seria 3 sedan va lua sfarsit in octombrie, scrie bmwblog.com. Astfel, producatorul auto germane pregateste lansarea noii generatii a limuzinei compacte Seria 3, in versiune sedan. Este de asteptat ca variantele coupe si cabriolet din actuala generatie sa se produca pana in prima parte a anului viitor. Noua generatie care va fi lansata la inceput de 2012 va fi a sasea.

BMW se pregateste pentru lansarea noului Seria 3 sedan (cu numele de cod F30), care ajunge la vanzare in primavara anului 2012, mai scrie publicatia citata.

Noul Seria 3 este construit pe o platforma noua, modulara,  designul se intoarce la „aspectul zvelt”, liniile dinamice cu proportii turtite si console scurte spate. Proportiile tipice ale unei Seria 3 se pastreaza, dar designul exterior este mai tonifiat si musculos, cu linii de agresivitate vazute la noile modele BMW, inclusiv noul Seria 5. Noul Seria 3 va avea si un ampatament mai lung, potrivit bmwblog.com.

Modelul va avea o gama completa de motoare turbo si aspirate cu 6 cilindri, motoare cu 4 cilindri, fiind posibil si un motor nou cu 3 cilindri.

Versiunea de performanta BMW M3 va beneficia de un motor twin-turbo cu sase cilindri care va produce circa 450 Cai Putere (CP).

Vanzarile marcii BMW au crescut cu 14,6% in 2010, atingand nivelul de 1.224.280 unitati. Prima generatie Seria 3 a fost lansata in 1975, a doua in 1982, a treia in 1990, a patra in 1998, iar a cincea in 2005.

In total s-au vandut peste 10 milioane unitati Seria 3, la nivel mondial, de la prima generatie si pana in prezent.

Lasa un comentariu