Acasa Curiozitati Un Ford vechi de un secol va ajunge pe cel mai inalt varf montan din Marea Britanie

Un Ford vechi de un secol va ajunge pe cel mai inalt varf montan din Marea Britanie

de Vlad Barza

Ford model T (sursa - Agerpres)

Un dealer englez a ajuns in 1911 cu o masina Ford T la altitudinea de 1.344 metri pe cel mai inalt varf din Marea Britanie, intr-o indrazneata miscare de marketing care voia sa arate ca masina americana este rezistenta. Dupa un secol, Ford T va ajunge iarasi in varf, insa ecologistii nu au permis masinii sa urce pe propriile roti, astfel ca piesele vor fi urcate de entuziasti, iar masina va fi reasamblata pe munte, scrie The Scotsman.

Henry Alexander, un dealer Ford curajos, urca in 1911 cu un model T pe varful Ben Nevis unde a asteptat presa sa vina pentru a face poze iar apoi a coborat cu masina, punandu-si viata in pericol, insa dovedind ca automobilul este rezistent.

Zeci de posesori de masini Ford T le vor aduce in cel mai apropiat oras de Ben Nevis pentru a sarbatori centenarul ascensiunii, insa incercarea de atunci nu va putea fi repetata cu aceleasi detalii fiindca organizatiile ecologiste nu au vrut sa auda de ideea ca o masina sa urce pe propriile roti in cel mai inalt punct din Regatul Unit.

Nici ideea ca Ford-ul T sa fie dus cu un elicopter pe varf nu a fost acceptata de organizatia care gestioneaza zona, astfel ca piesele vor fi duse de participamti, iar masina va fi reasamblata pe varf.

Lasa un comentariu