Acasa Renault Cel mai mic vehicul electric al Renault costa intre 7.000 si 8.500 euro in Europa

Cel mai mic vehicul electric al Renault costa intre 7.000 si 8.500 euro in Europa

de Vlad Barza

Renault Twizy (sursa - Renault)

Twizy, vehiculul de doua locuri al Renault va ajunge pe soselele europene la final de an si va costa intre 6.990 si 8.490 euro, toate taxele incluse. Twizy este produs in Spania si se incadreaza la categoria cvadriciclu. Cea mai ieftina versiune are viteza maxima limitata la 45 km/h, iar restul variantelor pot ainge 80 km/h. Autonomia anuntata oficial este de 100 km, iar o incarcare dureaza sub patru ore. Renault nu are confirmata o data de lansare pentru Romania unde francezii au declarat ca se orienteaza catre companii cu primele vehicule electrice care vor veni pe piata, Twizy nefiind in aceasta categorie.

Micul scuter va fi disponibil in versiunea Twizy 45 care dispune de un motor ce dezvolta echivalentul a 5 CP si a carui viteza maxima e limitata la 45 km/h, iar in multe tari europene poate fi condus fara permis. Conform modelului de business al Renault, clientii vor achita bateria separat, cu rate lunare de 45 euro timp de trei ani.

Versiunea de top are un motor ce dezvolta 17 CP si viteza maxima este 80 km/h. Exista doua versiuni de echipare: Urban (7.690 euro) si Technic (8.490 euro), iar in afara pretului de achizitie posesorii vor plati lunar 49 de euro pentru baterie.

Renault spune ca vehiculul este unul agil care iti permite sa te strecori fara probleme in trafic. Micul Twizy cantareste 450 kg (din care 100 kg este bateria) si are 2,3 metri lungime.

Printre dotarile disponibile se numara senzorii de parcare, un kit audio cu conectivitate Bluetooth si USB si o geanta semi-rigida cu capacitate de 50 l.

In cateva tari Twizy poate fi deja comandat online contra unei taxe de rezervare de 20 de euro, iar livrarile incep la final de an. Vehiculul este produs la uzina spaniola din Valladolid, iar pentru Romania nu este confirmata inca o data de lansare. Renault a adus pentru teste doua automobile electrice in tara: Fluence ZE si Kangoo ZE, insa a precizat ca ele se vor adresa companiilor pentru inceput, fiindca sunt scumpe pentru clientii persoane fizice si nici nu exista statii de incarcare.

Tocmai de aceea Twizy, vehicul care se adreseaza persoanelor fizice, nu este inca o prioritate pentru Renault in tara noastra.

In Europa se vand deja cateva modele electrice, cinci recenzii video realizate de 0-100.ro puteti vedea accesand acest link.

1 comentariu

George 12 mai 2011 - 17:28

Mda… din pacate nu prea este o facere buna (asa cum nu prea sunt masinile electrice). De 49 euro bagi 40l de motorina intr-un smart CDI de exemplu si te dai aproape 1000km

Reply

Lasa un comentariu