Acasa Dacia Dacia a inceput sa produca Duster cu motor pe benzina de 2 litri si 140 Cai Putere, pentru piete externe

Dacia a inceput sa produca Duster cu motor pe benzina de 2 litri si 140 Cai Putere, pentru piete externe

de Adrian Mitrea

Duster in uzina de la Mioveni (sursa - 0-100.ro)

Dacia a produs, in primul trimestru, doua SUV-uri Duster echipate cu motoare pe benzina de 2 litri, de 140 Cai Putere (CP), destinate unor piete externe, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Dacia. Aparitia acestui model de top a fost sugerata inca din iulie 2010 de catre oficialii Renault si Dacia.

In statisticile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania figureaza la export doua unitati Duster cu motoare de 2 litri si 150 CP. Intrebati unde vor fi comercializate aceste masini si daca motorul are intr-adevar 150 CP, reprezentantii Dacia au precizat: „Este vorba despre Duster echipate cu motor de 2.0l (140 CP), destinate unor piete externe”.

In gama Renault nu exista un motor pe benzina de 2 litri si 150 CP.

Inca din iulie 2010 oficialii Renault si Dacia au vorbit despre posibilitatea introducerii unei motorizari mai puternice pentru Duster, asociata, eventual, si unei cutii de viteze automata.

Oficialii Dacia nu au comunicat in ce piete va fi vandut Duster cu motor de 2 litri, insa sunt sanse mari ca aceasta versiune sa fie rezervata pietelor din Orientul Mijlociu si/sau Rusia. Avand in vedere ca au fost exportate doar doua masini, este vorba, cel mai probabil, de niste masini trimise pentru teste sau pentru omologare in tarile respective. Cert e ca nu va mai trece mult pana cand va fi lansat Duster cu motor de 140 CP, macar pentru export.

Pietele din Orientul Mijlociu (unde se vand masini atat sub brand Renault, cat si Dacia) si Rusia (unde se vand doar automobile sub marca Renault) beneficiaza de masini Dacia, respectiv Renault, cu echipamente nemaintalnite in alte tari, cum ar fi cutia de viteze automata pentru modele precum Sandero, Logan si Logan MCV.

Daca cele doua unitati Duster purtau sigla Dacia, atunci motorul de 2 litri este cel mai mare si mai puternic montat vreodata pe un automobil Dacia de serie. Totusi, Automobile Dacia produce si masini sub brandul Renault, pentru anumite piete, asa ca misterul va fi elucidat mai tarziu.

Inginerii Renault lucreaza la mai multe proiecte putin cunoscute publicului larg, dupa cum a relevat aceasta vizita la RTR.

0-100.ro a testat Dacia Duster echipat cu motor pe benzina de 1,6 litri, de 105 CP. Poti citi testul integral aici sau poti vedea doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu