Acasa Industrie Volkswagen face oficial o oferta pentru preluarea MAN

Volkswagen face oficial o oferta pentru preluarea MAN

de Vlad Barza

Sigla MAN in fata sediului din Munchen (Sursa - Reuters)

Volkswagen a anuntat ca a trecut pragul de 30% in participatia la producatorul de camioane MAN, etapa cheie in procesul prin care VW va prelua MAN si va fuziona activitatile acestui grup cu cele ale Scania. Conform legii germane, daca Volkswagen are o participatie de peste 30% la MAN este obligat sa faca automat o oferta de preluare totala, iar aceasta oferta arata ca MAN are o valoare totala de circa 14 miliarde euro.

Volkswagen a oferit actionarilor 95 euro/actiunea ordinara si 60 euro/actiune preferentiala, ceea ce inseamna ca MAN valoareaza circa 13,76 miliioane euro. Volkswagen detinea 29,9% din grupul german producator de camioane, iar depasirea prgaului de 30% e un pas important pentru preluarea intrgului grup si fuzionarea activitatilor cu Scania.

Volkswagen detine 45% din Scania si vrea sa creeze un conglomerat al productiei de vehicule comerciale facand o fuziune intre propriile sale activitati din domeniu si cele ale MAN si Scania. Pana acum insa planul a fost impiedicat si de autoritatile din domeniul concurentei care s-au opus unei astfel de concentrari.

MAN SE are 47.000 de angajati pe plan mondial si produce de la camioane si autobuze, pana la turbine si reactoare chimice.

Lasa un comentariu