Acasa Audi Expansiunea uzinei Audi in Ungaria, blocata de ecologisti

Expansiunea uzinei Audi in Ungaria, blocata de ecologisti

de Adrian Mitrea

Audi A3 Cabriolet pe linia de asamblare in uzina de la Gyor, Ungaria (sursa - Audi)

Planurile Audi de a extinde uzina pe care o detine in Ungaria, prin investitii de 900 milioane euro, sunt reanalizate de autoritatile maghiare, la sesizarea unui grup de ecologisti. Acestia spun ca extinderea fabricii ar afecta o rezervatie naturala din apropiere, scrie agentia de presa MTI, citata de Automotive News.

Aceasta situatie vine in contextul in care statul ungar a decis sa acorde companiei germane ajutoare de 42 milioane euro, aproximativ 5% din valoarea investitiilor promise. Audi intentioneaza sa creeze 1.800 de noi locuri de munca in Ungaria si sa creasca fabricatia de opt ori pana in 2017-2018, de la 38.500 unitati (in 2010) la peste 340.000 masini.

Autoritatile de la Budapesta estimeaza ca statul va recupera in trei ani, de la Audi, ajutoarele acordate.

Audi va produce in uzina pe care o detine in Ungaria o noua varianta de caroserie a lui A3, din 2013, a anuntat constructorul auto german. Familia de modele A3 va ajunge astfel la patru versiuni.

In fabrica de la Gyor, Ungaria, sunt produse in prezent modelele de nisa TT Coupe, TT Roadster, A3 Cabriolet si RS3 Sportback. Fabrica maghiara are cea mai scazuta productie dintre toate cele cinci uzine Audi din Europa.

Cea mai mare uzina Audi din Europa este cea din Ingolstadt, Germania (553.000 masini in 2010), urmata de fabrica Neckarsulm, Germania (216.300 masini). In Europa, Audi mai are cate o uzina in Belgia si Slovacia, la care se adauga, desigur, cea din Ungaria. Pe langa acestea, Audi mai are cate o fabrica in India, Indonezia si China.

Lasa un comentariu