Acasa Audi VIDEO, FOTO: Audi A3 e-tron concept, un nou indiciu despre propulsia hibrida Audi

VIDEO, FOTO: Audi A3 e-tron concept, un nou indiciu despre propulsia hibrida Audi

de Adrian Mitrea

Audi A3 e-tron concept (sursa - Audi)

Audi A3 e-tron concept debuteaza la Salonul Auto de la Shanghai (21-28 aprilie), in premiera mondiala, ca nou indiciu despre sistemele de propulsie hibride (benzina+electric) pe care Audi intentioneaza sa le monteze pe noile sale modele.

Practic, Audi A3 e-tron concept este varianta cu propulsie hibrida a lui Audi A3 Concept, deja prezentat in martie la Salonul Auto de la Geneva. Ambele masini prefigureaza o noua varianta de caroserie care va fi disponibila pentru noua generatie A3, adica notchback (cinci usi, aspect de sedan). Avand in vedere utilizarea unui haion pentru acces la portbagaj, asa cum au Audi A5 Sportback si Audi A7 Sportback, este posibil ca acest sedan-concept sa preia denumirea A3 Sportback din 2013, anul lansarii sale. Pana atunci, in 2012, va fi lansat noul Audi A3 in varianta cu trei usi.

click aici pentru galeria foto

Audi A3 e-tron concept are un sistem de propulsie alcatuit dintr-un motor turbo pe benzina de 1,4 litri TFSI ce dezvolta 211 Cai Putere (CP), cuplat la un propulsor electric de 27 CP. Energia pentru acesta este furnizata de o baterie de 12 kWh. Ansamblul motor este cuplat la o transmisie robotizata cu dublu ambreiaj S tronic (perceputa ca automata de utilizator).

Masina poate parcurge pana la 54 km doar electric. Puterea maxima combinata a celor doua motoare este de 175 kW/238 CP si poate timite masina pana la 100 km/h in 6,8 secunde, in conditiile unei viteze maxime de 231 km/h.

Masina-concept dispune de patru locuri si are 4,44 metri lungime, 1,84 metri latime, 1,39 metri inaltime si un ampatament de 2,69 metri. Volumul portbagajului este de 410 litri, iar greutatea vehiculului de 1.720 kg.

La capitolul masini hibride, Audi a mai prezentat A1 e-tron. Numele e-tron este o eticheta care va fi pusa pe toate masinile Audi hibride sau electrice, asa cum in prezent eticheta quattro este arborata pe modelele Audi cu tractiune integrala.

 

1 comentariu

bogdan 23 aprilie 2011 - 19:00

am mult respect pentru cei de la BMW….pe langa Audi si Mercedes ,producatorii Bmw au o decentza in tot ceea ce priveste designul masinii mai ales cel exterior care este inca foarte rafinat si de bun gust ,pe cand cei de la Audi si Mercedes sar calul de multe ori in aceasta privintza si fac masini prea "de pe alta planeta"….pacat! si…………………. RESPECT BMW!!!!!!!

Reply

Lasa un comentariu