Acasa Industrie Cel mai mic airbag din lume aduce un premiu PACE pentru Takata

Cel mai mic airbag din lume aduce un premiu PACE pentru Takata

de Radu Preda

Airbag Takata Petri (sursa - Takata Petri)

Takata, producator japonez de componente auto, in special in domeniul sigurantei, prezent si in Romania, a primit in acest an un premiu Automotive News PACE (Premier Automotive Suppliers Contributions to Excellence) pentru cel mai mic airbag din lume aflat in volan, impachetat prin VFT (Vacuum Folding Technology).

VFT consta in folosirea unei forte mari de compresie, vid si o husa speciala pentru a sigila airbag-ul. VFT poate reduce dimensiunea pernei airbag-ului cu 50%. Tehnologia ofera designerilor mana libera in proiectarea de volane.

Prin tehnologia VFT pot fi impachetate mai multe tipuri de sisteme airbag, inclusiv cele frontale pentru pasagerul din dreapta, care prin reducerea dimensiunilor ofera mai mult spatiu pentru torpedo.

Takata este unul dintre cei mai importanti furnizori de echipamente pentru siguranta auto si moto din lume, avand ca principal competitor grupul suedez Autoliv.

Takata produce centuri de siguranta, airbaguri, volane, sisteme electronice de siguranta, tesaturi speciale si materiale textile.

Vanzarile Takata la nivel mondial sunt de 5 miliarde dolari anual. Compania are 46 de fabrici in 17 tari si 30.000 de angajati. Takata are in Romania doua centre, in Arad (inginerie, centuri de siguranta si volane) si Sibiu (perne airbag).

Introduse pentru prima data in industrie in 1995, premiile Automotive News PACE reprezinta recunoasteri ale inovatiei, tehnologiei avansate si performantei furnizorilor de componente auto. Premiile pentru 2011 au fost acordate in prima parte a lunii aprilie, in Detroit, SUA.

Lasa un comentariu