Acasa Chevrolet VIDEO, FOTO: Chevrolet Malibu in detaliu

VIDEO, FOTO: Chevrolet Malibu in detaliu

de Adrian Mitrea

Chevrolet Malibu (sursa - Chevrolet)

Chevrolet Malibu, limuzina de clasa medie a Chevrolet care incepand cu aceasta a 8-a generatie va reprezenta ceva si pentru europeni, a fost lansata oficial la Salonul Auto de la Shanghai. Inca nu se stie cand acest model va fi comercializat si in Europa, dar sunt sanse mari sa vina pe Continent in 2012, ca succesor simbolic pentru Chevrolet Epica.

Chevrolet Malibu era pana acum un model era rezervat doar anumitor piete, dar grupul mama General Motors (GM) vrea de aceasta data sa comercializeze masina in 100 de tari de pe sase continente.

„Indiferent de locul in care va fi vandut – America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Africa sau Australia – Malibu a fost conceput in intregime pentru a raspunde nevoilor clientilor din intreaga lume”, a declarat Susan Docherty, vicepresedinte de vanzari, marketing si servicii post-vanzare in cadrul General Motors (GM), intr-un comunicat de presa.

click aici pentru galeria foto

In total Malibu va fi disponibil cu zece motorizari, cu patru si sase cilindri, diesel, pe benzina si GPL.

Aerodinamica este apropiata de cea a modelului electric cu generator pe benzina Chevrolet Volt, adica o valoare a coeficientului aerodinamic de 0,28 – cea mai buna valoare din segment, potrivit fabricantului.

Optional sau standard, in functie de piata, masina dispune de un sistem avansat de conectivitate, denumit Chevrolet MyLink, precum si de zece airbag-uri, ESP, sistem de avertizare la parasirea neintentionata a benzii de rulare (Lane Departure Warning), sistem de avertizare in cazul unei coliziuni iminente si camera video pentru marsarier.

„Noul Malibu este primul model de clasa medie al Chevrolet care va fi vandut la nivel global. Acesta va fi vandut in aproape 100 de tari de pe sase continente si va fi construit in mai multe localitati, ce vor include China si doua uzine in Statele Unite”, spune Chevrolet.

Chevrolet Malibu are 4.859 mm lungime, 1.854 mm latime, 1.462 mm inaltime si un ampatament de 2.738 mm. Portbagajul are un volum de 462 litri.

In 2010, Chevrolet Malibu a fost cel mai bine vandut model al Chevrolet si al GM, cu aproape 200.000 de unitati livrate.

Numele Chevrolet Malibu dateaza din 1964, iar generatia care va fi lansata in curand va fi a 8-a.

Chevrolet, cea mai mare marca a GM, se afla in mijlocul unui proces de lansare a unei familii globale de autovehicule cu consum scazut de carburant, care include modelele Cruze, Volt, Sonic/Aveo, Spark si Malibu. Aceste noi autovehicule concureaza in cele mai mari patru segmente ale pietei auto globale, acoperind 54% din numarul total de vanzari din 2010, excluzand modelele de lux, spune GM.

Anul trecut Chevrolet a vandut 4,26 milioane de autovehicule in intreaga lume. In medie a fost vandut un autovehicul la fiecare 7,4 secunde.

comenteaza pe gmclub

 

1 comentariu

Bogdan 19 aprilie 2011 - 17:44

Masina merge dar cutia este in pozitia P. Sweet 🙂

Reply

Lasa un comentariu