Acasa BMW Primul BMW Seria 5 hibrid poate rula pana la 75 km doar electric

Primul BMW Seria 5 hibrid poate rula pana la 75 km doar electric

de Adrian Mitrea

BMW Seria 5 Plug In Hybrid (sursa - BMW)

BMW Seria 5 hibrid din istorie, deocamdata prototip, reincarcabil la priza (Plug In Hybrid), dezvoltat de BMW impreuna cu partenerul sau din China Brilliance Automotive, este capabil sa ruleze exclusiv electric pe o distanta de pana la 75 de kilometri, la o viteza constanta de 60 km/h.

Motorul electric are 70 kW/95 Cai Putere (CP) si este alimentat de la un pachet de baterii depozitat in portbagaj. Acestea pot fi reincarcate la o priza conventionala in cateva ore.

In lipsa energiei electrice din baterii si a conditiilor necesare pentru a rula exclusiv electric, automobilul utilizeaza un motor turbo pe benzina pentru a se deplasa. Acest propulsor livreaza 160 kW/218 CP.

Limuzina BMW Seria 5 hibrida dezvoltata de BMW Brilliance Automotive este disponibila atat cu o versiune standard a caroseriei, cat si cu una alungita, cu ampatament marit (disponibila doar in China).

Spre sfarsitul acestui an este asteptat debutul european al BMW Seria 5 ActiveHybrid, masina care are mari sanse sa preia specificatiile tehnice de mai sus. Exista totusi si posibilitatea ca masina de serie BMW Seria 5 ActiveHybrid care se va comercializa in Europa sa aiba totusi tehnica diferita.

Un concept al BMW Seria 5 ActiveHybrid a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din martie 2010.

Lasa un comentariu